fbpx

Ok, angajatorii români sunt răi, dar și angajații au o mentalitate învechită

În articolul în care scriam despre faptul că un angajat trebuie să câștige cam dublul salariului pentru a fi util unei firme un cititor mi-a zis că nu e treaba angajatului ce cheltuieli are patronul. Știu, sunt și patroni răi, care exploatează angajații pe salarii mici, dar nici cu angajații ce au mentalitatea asta nu mi-e rușine, ei vor doar să își ia salariul, nu le pasă dacă firma o duce bine sau nu. Și e greșit.

Comentariul e ăsta, cu tot cu greșelile gramaticale:

si ti se pare normal sa „stea pe la prieteni”?
gandirea asta comunista am mai vazut. nu e treaba angajatului ca patronul are cheltuieli. daca nu e in stare sa ii plateasca angajatului un salariu decent (din care sa se intretina singur fara ajutoare) atunci ce sa faca angajatul? sa vina cu bani de-acasa? daca patronul nu poate oferi, poate ca afcarea lui nici n-ar trebui sa existe. oricum, balacarirea asta publica a tinerilor e josnica, in loc sa critice statul ca le ia prea multe impozite si nu pot plati angajatii cum trebuie.

Hai să le luăm pe rând. E clar că nici un om nu își deschide o firmă pentru a aduce pacea pe pământ, el vrea să scoată profit, de asta angajează și personal, de pe urma lor vrea să rămână cu ceva. La fel de clar e și faptul că un angajat trebuie plătit corect pentru a își face munca, nu poți avea pretenții ca un om plătit cu minimul pe economie să fie super devotat afacerii tale.

Plecând de la premisa că angajatorul te plătește corect pentru munca ta, cum ar trebui tu să gândești ca angajat?

Varianta mea este că orice angajat ar trebui să fie interesat de bunul mers al firmei, să aducă plus valoare, deoarece atunci când firma merge bine și lui îi merge bine, implicit profit pentru firmă, implicit șansa de a îi crește salariul. Asta într-o firmă corectă, evident.

Totuși, sunt mulți angajați care vin cu mentalitatea asta învechită, mie nu îmi pasă dacă firmei îi merge bine sau nu, eu trebuie să îmi iau salariul. Oamenii ăștia nu văd mai departe de atât, nu se gândesc – Ok, dacă firma asta e pe minus și eu nu îmi fac treaba, nu cumva voi rămâne fără job?

Văd eu greșit lucrurile?

Recomandă

Un comentariu

  1. sunt 100% de acord cu ce ai scris in articol. in romania gasesti manageri veritabili foarte putini dar si angajati dedicati pe cale de disparitie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *