fbpx

Nu, nu vom sta toată ziua în Metaverse

Ieri făceam mișto de Facebook, azi vorbim un pic despre Metaverse. Eu cred că Zuck și-o va lua nasol pe pariul ăsta, de a merge all in către Metaverse, cu schimbat orientarea companiei și bullshituri motivaționale despre metamates și cum vom sta toți cu căștile de realitate virtuală pe față toată ziua, la muncă și pentru divertisment. E posibil să mă înșel, dar nu cred. Am mai scris că VR-ul e fain pentru amuzament, pentru jocuri, dar nu pentru a munci și a lucra acolo, un fel de alter ego al eu-lui nostru din offline.

Niște semne că lumea nu va adopta așa de rapid Metaverse ar fi deja. Zilele trecute Facebook a organizat un concert gratuit cu Foo Fighters ca acțiune de PR după SuperBowl, dar aveai nevoie de Oculus pentru a participa la el, în aplicația Horizon Venues. Au dat-o în bară în stil mare, fanii nu puteau intra la concert, nu reușeau să se conecteze, și când au reușit, au văzut de fapt o înregistrare a concertului, nu performanța live. Am văzut concerte mai bine organizate alături de fetele mele în Roblox, dacă tot vorbim de VR.

Dacă vreți să vedeți concertul, fără VR, e mai jos:

Și poate vă interesează cum ar fi o zi din viață, dacă ai sta doar cu casca VR pe față. Se lasă cu amețeli.

Bonus de citit – The end of the metaverse hopefully via Victor.

Recomandă

7 Comentarii

 1. Acest Zuckerberg e absolut sinistroid. Ideea de Metaverse e scumpa si buna de implementat doar in medii tehnice profesionale speciale (telemedicina, drone lupta, s.a.) sau in bâlciuri din cand in cand sa explorezi ceva super interesant eventual pe un scaun cu simulare miscare . Pentru utilizare zi de zi e o mare gogomanie, in conditiile in care trendul e sa renunțam la ecrane, el vede un viitor in care sa ne bagam cu capul in ecrane sau eventual sa ne bagam un ecran in unul din ochi sau in creier. doamne ce a ajus lumea sta plina de imbecilism tehnologic… Ii urez insucces si abia aștept închiderea Facebook si sa revină forumurile serioase si reclama regândita pe google si alte platforme directe.

 2. Am luat un Oculus Quest 2 sau cum ii zice minunii asteia. Vreo 3000 lei, acum vreo 2 saptamani luat.
  S-au jucat fetele (sotia si cele 2 pustoaice) fix 2 zile.
  De atunci am cei mai inutili 3000 lei care prind praf pe undeva pe langa semineu. Cutia a confiscat-o sotia sa puna pliculetele de mancare pentru motani la pastrare.

  A si ca idee: nu merita experienta vietii asta VR. In afara de cateva momente mai intense, nu te da pe spate decat greutatea aparatului. Si vorbesc din punctul de vedere al unui adult care chiar nu se da pe spate asa usor.

 3. In loc de mai dezvolte fb apps ca mai e loc de optimizari in toate, au venit cu ideea asta absurda. Google de exemplu nu a incetat sa-si dezvolte serviciile si sa le perfectioneze si e bine de tot si pe profit si pe bursa si oriunde.

  Facebook cu un ocean de utilizatori a ales sa se scunfunde usor si cam atat. Messengerul are bugs mai multe ca niciodata, insta pierde grav in fata tiktok, facebook e aproape pe moarte. Dar hei, metaverse. O lume virtuala. Wow, rupea cu ideea asta asta prin 2008.

 4. Păi am înţeles că s-ar dori reglementarea noilor spații digitale de către Comisia Europeană, iar viitoarea funcționare a așa numitului „metavers” să fie supusă unui control mai atent, deoarece planurile de a crea un mediu al realității virtuale atotcuprinzător reprezintă nişte provocări cam mari pentru autorități în domeniul antitrust.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *