fbpx

De ce mobilul trebuie inclus în strategia de marketing

Tot mai aud discuții despre faptul că internetul mobil nu este suficient de relevant pentru a fi luat în calcul în campaniile de marketing, deși eu zic de vreo 2 ani că orice companie trebuie să aibă grijă ca site-ul de prezentare să fie optimizat pentru toate dispozitivele, nu doar pentru laptopuri sau desktop-uri. Idem pentru campaniile de promovare pe internet, e stupid să faci bannere, reclame online gândite doar pentru cei care stau în fața calculatorului, când mare parte din publicul tău accesează internetul de pe tabletă sau smartphone, și cred că ultimele evenimente au demonstrat că ne informăm în mișcare, de oriunde ne-am afla.

În primul rând vă dau un citat care ne dă de gândit: In today’s modern world, people are either asleep or connected. Nu mai știu de unde l-am prins, dar ideea e simplă, majoritatea oamenilor sunt conectați la internet de când se trezesc până se culcă, și de obicei folosesc un dispozitiv mobil pentru a fi conectați în permanență. Nu cred că sunt singurul care când se trezește dimineața pune prima dată mâna pe telefon, sau care seara înainte de culcare mai verifică rapid newsfeed-ul sau site-urile de știri preferate.

În al doilea rând e graficul de mai jos, văzut la Orlando. E pentru State, dar cred că și noi folosim gadgeturile la fel. Ziua stăm mai ales pe calculator sau laptop, seara ne relaxăm cu tableta pe canapea, dar smartphone-ul e deschis permanent. mobile-usage

Concluzia e simplă, când vrei să faci o campanie online gândește-o în primul rând pentru utilizatorii de dispozitive mobile.

Recomandă

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *