fbpx

Noua reclamă McDonald’s UK, genială sau meh?

Că tot ziceam eu despre nostalgia marketing, McDonald’s UK a lansat o reclamă nouă, în stilul celor din anii 80, și pe internet majoritatea oamenilor zic că e genială, iar câțiva zic că e stupidă. Gândiți-vă la asta, în reclamă nu apare direct logo-ul McDonald’s, nu e promovat nici un produs, meniu sau ofertă specială la burgeri pe parcursul ei. Toată asocierea cu brandul e realizată prin M-ul deja celebru, scris de mână, și inserarea culorilor brandului, destul de subtil, de-a lungul spotului.

Pe scurt, părerea mea este că e o reclamă bună – spune o poveste, arată cât de puternic e brandul, generează emoții și îți vinde subtil ce trebuie, ideea unei ieșiri la Mc.

Voi ce ziceți?

Recomandă

9 Comentarii

   • Nu e o turma de oi care merge incolonata la Mec? E si oaia ratacita care se pierde de turma si cel care spala pe jos in rolul magarului. Pe mine, cei care merg cu turma ma scarbesc.

    • Toți mergem în turme. Asta diferențiază oamenii de animale, socializarea, societatea, faptul că am găsit credințe și cauze comune care ne unesc. Dacă nu ești în turmă sunt șanse mari să nu supraviețuiesti pe cont propriu. Că noi disprețuim turma X in timp ce apreciem turma Y sau facem parte din ea e altă discuție, arată că mai avem de lucru la partea de acceptare a diferențelor.

 1. Ce “nesanatoasa”!! Si noi servim mec din cand in cand. Din punctul meu de vedere este cel mai gustos fast food (din aceasta nisa) in comparatie cu quick, kfc, burger king si alte mizerii ce exista mai ales prin Be. Si imi place cola de la ei, cel mai bun, dar probabil cel mai otravitor coca cola. Dar probabil ca nu mor de la 10 pahare pe an.

 2. Eu cred ca M scris de mana de la Mc, este combinatia perfecta cu gesticularea din sprancene.
  Au pus culoarea, M-ul scris de mana si gesticularea din sprancene, multimea de oameni. Combinarea celor 4 elemente.
  Eu cred ca este o reclama reusita.
  Toti isi pot permite un meniu de la Mc, asta sugereaza reclama.
  Nu efectul de turma!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *