fbpx

Unul din cele mai mari avantaje ale vieții moderne este confortul, și dacă vorbim de case, e confortul termic. Sigur, acum e vară și toți ne gândim la aer condiționat, vrem răcoare, dar stați să treacă septembrie și prioritățile devin altele. Ne vom dori căldurică în casă, să punem centrala la 22 de grade ca să stăm în tricou, să facem duș cald la orice oră, să știm că familia e bine, că pisicul stă întins pe calorifer.

În calitate de cap de familie, vă zic eu că cel mai stresant e să primești un telefon când temperatura de afară se cam apropie de 🥶 zero grade, și primul lucru pe care ți-l spune consoarta este Iubi, cred că s-a stricat centrala. Din experiență vă zic, că am pățit asta acum 4 ani, prin noiembrie, când centrala veche de 12 ani s-a decis să meargă într-o lume mai bună, în prag de iarnă. Nu a fost plăcut deloc, deja mă vedeam cu pături pe noi, zgribuliți prin casă.

Evident, vina era a mea, știam că centrala e veche și nu va mai rezista mult, dar tot amânam momentul schimbării, că poate mai rezistă o iarnă, sau două, sau trei. Ca idee, după ce o centrală termică trece de zece ani pregătiți-vă, i se apropie clipa. Din fericire atunci am avut noroc și am rezolvat problema într-o singură zi.

Aveam niște bani puși deoparte, deci am putut să cumpăr rapid o centrală nouă. Aveam și meseriași buni în familie, deci am rezolvat rapid cu montajul, chiar în aceeași zi, că altfel pe sezonul rece cine știe cât dura să o instalez, până găseam un instalator bun și disponibil. Fetele nu au tremurat de frig nici măcar o noapte. Totuși, nu știu ce aș fi făcut atunci, dacă nu aveam bani economisiți sau la cine să apelez pentru montare.

Voi să nu faceți ca mine, să vă lăsați pe ultima sută de metri sau să vă rugați la Dumnezeu să mai țină centrala încă o iarnă. Dacă aveți o centrală veche ce se cere schimbată vedeți că ENGIE are un pachet special pentru voi, ENGIE Thermo Smart, prin care beneficiați de înlocuirea centralei vechi cu o centrală termică Viessmann, cu garanție extinsă 5 ani, și și plata eșalonată a centralei timp de 60 luni, direct pe factura de gaz. Fără avans.

În același pachet primiți și termostat inteligent cu aplicație șmecheră pe telefon, și servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică, și monitorizare 24/7 pentru centrala termică, și furnizarea gazelor naturale la un preț fix timp de 12 luni, ca să nu vă stresați dacă prețul de pe piață fluctuează. Practic cei de la ENGIE stau cu ochii pe centrală și gaz și instalație, și voi stați liniștiți la căldurică.

În funcție de nevoile voastre, puteți alege și unul dintre celelalte două pachete, prin care puteți să vă schimbați centrala veche cu una nouă, Viessmann, tot cu plata în 60 de rate lunare, cu sau fără serviciile de monitorizare 24/7 și asistență tehnică pentru centrala termică incluse, prin pachetele ENGIE Thermo Plus sau ENGIE Thermo Start.

Totuși, dacă știți că se apropie momentul schimbării centralei și vreți să nu mai aveți deloc bătăi de cap, eu aș studia în primul rând pachetul complet, ENGIE Thermo Smart, le are pe toate:

  • Centrală termică Viessmann Vitodens 050W 24 kW cu garanție extinsă pe 5 ani
  • Servicii complete de instalare echipamente – transport, instalare și punere în funcțiune
  • Servicii tehnice de verificări/revizii periodice pentru instalația de gaz și centrala termică
  • Reciclarea centralei termice vechi
  • Monitorizare 24/7 și asistență tehnică proactivă pentru centrala termică (de la distanță sau prin intervenția tehnicialului la domiciliul clientului)
  • Termostat inteligent WIFI tado° și kit de extensie – te ajută să economisești până la 30% la factura ta de gaz.
  • Furnizarea de gaze naturale la un preț fix, timp de 12 luni
  • Sistem de plată avantajos cu zero avans pentru echipamentele și serviciile tehnice din pachet, plată eșalonată printr-un abonament lunar, timp de 60 luni, direct pe factura de gaz.
  • realizarea a 3 servicii tehnice de verificare sau revizie periodică a instalației de gaze naturale şi 3 verificări tehnice periodice a centralei termice.

Personal, mie cel mai mult îmi lipsește acum termostatul inteligent Tado, nu era așa ceva acum 4 ani, la centrala mea am doar un termostat manual, și mă cam tentează unul smart. Poate iarna asta.

Tehnologia a evoluat atît de mult încât și centralele termice au ajuns cool datorită acestor termostate, setezi din aplicația de pe telefon la ce ore să pornească centrala, sau sub ce temperaturi, sau și mai tare,  aplicația îi transmite centralei prin funcția de geofencing că vii spre casă, și centrala pornește, pentru ca atunci cînd ajungi acasă să ai 22 de grade. Ai plecat de acasă? Temperatura coboară automat, ca să plătești mai puțin la gaz.

Voi cum stați cu centrala și termostatul, aveți din ăsta inteligent sau manual, ca mine?