fbpx

Pentru firmele care spameaza cu adrese de email luate de pe net

STOP SPAM
STOP SPAM

Nu v-ati saturat de clasicul mesaj aflat la finalul mesajelor de spam trimise de firme. E un disclaimer ridicol si inutil dupa care orice firma fara scrupule se ascunde:

Disclaimer: Acest mail nu este SPAM deoarece contine datele noastre de identificare si instructiuni pt dezabonare. V-a fost trimis pentru unul din urmatoarele motive: sunteti un partener al companiei noastre; va regasiti in baza noastra de date ca urmare a unei corespondente anterioare; adresa dvs de email a fost selectata dintr-o baza de date la care v-ati abonat; adresa de email a fost facuta publica de catre dvs prin vizualizari advertising online. Ne cerem scuze daca acest mesaj v-a fost trimis din greseala. Daca nu doriti sa primiti ofertele noastre sau acest mesaj a ajuns din greseala in casuta dvs, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresaemail@spammernenorocit.ro cu subiectul „Dezabonare”.

Pentru o firma treaba este destul de simpla. Oferta pusa intr-un Powepoint nenorocit, o baza de cu emailuri de la firme furata de pe net, un soft de trimis mailurile pe banda rulanta si gata, „campania de promovare” se deruleaza. M-am saturat sa trimit firmelor mailuri. Initial cu refuzuri, dupa aceea cu referinte catre legi si amenzi. Idiotii pur si simplu nu inteleg. Azi am primit de trei ori aceeasi oferta, de la aceeasi firma.Faliment placut le doresc!

Pentru toate firmele care au impresia ca spamul este solutia pentru a atrage noi clienti, ganditi-va la urmatoarele:

  • ati trimis 100.000 emailuri cu oferta voastra comerciala si nimeni nu v-a raspuns, ba mai mult, primiti inapoi 1000 emailuri cu injuraturi si amenintari, in ciuda faptului ca aveti o oferta foarte buna;
  • o simpla cautare pe Google dupa numele vostru ofera numai rezultate gen „spammeri” „nesimtiti”, „neseriosi”;
  • toti cei care aud de numele vostru stramba din nas si va privesc cu dispret;

Nu vi se pare ciudat ca nimeni nu vrea sa lucreze cu voi, ca toti va evita, desi aveti o oferta foarte buna? Eu nu voi lucra niciodata cu o firma care ma contacteaza printr-un email nesolicitat. Pot sa imi ofere cel mai mic pret de pe piata, cele mai bune produse sau servicii, atat timp cat ei nu ma respecta pe mine si/sau firma unde lucrez nu vad nici un motiv sa ii contactez. De ce ar lucra cineva cu o firma care nu are reguli, principii, care vrea sa intre in casa ta fara sa iti ceara voie?

Ati auzit de permission marketing? Presupun ca nu. Voi spamati in loc sa cereti voie, asta e motivul pentru care nimeni nu e interesat de oferta voastra!

Recomandă

49 Comentarii

  1. Nu exista publicitate negativa, ci doar publicitate? Pfff… genul asta de ‘campanie’ ma face sa ii sfatuiesc pe toti cunoscutii mei sa NU lucreze cu firma respectiva…

  2. Eu nici nu citesc diversele mailuri care le primesc zilnic de la tot felul de firme, sunt prea multe si stresante  la un moment dat, zic acelasi lucru de mai multe ori. Daca nu ai fost atras si interesat de oferta lor la prima citire nu vad sensul pentru care mai trimit de nenumarate ori din nou mail-ul. Acest fapt nu reuseste decat sa-l faca pe destinatarul mailului sa ataseze firmei respective o imagine si prima impresie de repulsie, in nici un caz de interes. 

  3. @Isen – Stimabile, daca nu stii ce vorbesti ar trebui sa te abtii. Eu nu spamez pe nimeni.

    Ori te-ai abonat la comentariile pentru articol, caz in care iti recomand sa te dezabonezi ( Unsubscribe pentru cei care nu iubesc engleza), ori te-ai abonat singur la articolele noi ( tot Unsubscribe [poti folosi), ori esti complet pe dinafara, asa cum banuiesc eu.

    Daca te-ai abonat la comentarii tu singur ai bifat casuta, deci esti chiar stupid.

    Pentru a posta un comentariu la articol mi se pare normal sa lasi o adresa de email, in fond ar trebui sa stiu si eu daca ma injura cineva unde sa ii raspund, nu?

    Invata intai diferenta intre spam si un email la care te abonezi tu cu manuta ta si dupa aceea comenteaza. Dixit.

  4. Ce-mi place… ne legam de oamenii care isi promoveaza si ei tigara minune… dar de aceea cu mailuri cu VIAGRA nu pomenim nimica ? Sau Dvs. primiti doar SPAM Romanesc ? Sunt si eu pe undeva impotriva SPAMului dar dati-mi si mie idei de promovare eficienta pentru o firma mica din Romania in care toata lumea loveste in ziua de azi. Hmm ?!

  5. @Manu – stabileste piata tinta, clientii catre care te adresezi. Incearca sa comunici direct cu ei, in loc sa spamezi la intamplare in speranta ca unul din 10.000 va deveni clientul tau. Ca sa fii respectat trebuie intai sa respecti.

    Oricum, americanii au descoperit ca si tigarile electronice contin substante daunatoare organismului, deci…

  6. Ok. Pe undeva ai dreptate, DAR:
    – cand iti definesti piata tinta si vrei sa comunici direct cu ei; chiar daca asta inseamna (cel putin teoretic) sa trimiti ce ar putea avea nevoie ei, chiar daca la primul email nu este vorba de oferta comerciala ci un „Salut – am observat ca va ocupati cu bla bla bla; cred ca avem o optiune foarte buna pentru voi etc etc etc”, tot nesolicitat se numeste (mai ales daca vorbm de b2b).
    Pana la urma SPAM-ul este o abordare directa – da, daca nu reusesti sa o impachetezi suficient de bine si sa o targetezi suficient de bine, „suna” a spam. Dar pana la urma tot nesolicitat este; si statistic vorbind, pe b2c, spam-ul ordinar functioneaza (desi il detest);  pe b2b, spamul impachetat si targetat functioneaza; in termeni de legi nu este nici o diferenta; diferenta este ca ce este targetat si „impachetat” nu atrage reclamatie… so…nu va mai certati aiurea; fiecare actioneaza cum crede…
    See ya

  7. Daca eu ca si firma gasesc o alta firma (sau ONG) cu care as dorii sa colaborez si iau adresa lor de email de pe situl lor public cum ar trebui sa trimit un email sa nu fie considerat spam?
    Sa zicem ca vreau sa trimit la 1000 de firme un email de colaborare.
    Cum e mass email toata lumea sare in sus ca e spam.

  8. Eu cred ca nu aveti nici unul de lucru, la modul serios.Orice reclama poate deveni spam dupa opinia voastra de minte timpita tipic romaneasca,nu?Atunci vinde televizorul,radio si te muti in virful muntelui ca sa nu fii „spamat”.Eu consider ca sunteti atit de limitati in gindire ca va maninca in fund sa va vomitati opiniile cretine in capul altuia.Mai romane ,nu tu ai inventat reclama ca sa fii atit de constipat incit sa nu iti convina nimic.Daca ai fi fost destept nu ar fi tara intr-o postura atit de „ciudata”.Tocmai romanii nu „inghit” spamurile!Rusinea lumii!

  9. @cei de mai sus care intreaba cum sa spameze „legal”
    Simplu: e-mail cu subiectul „Cerere accept comunicari comerciale” si un mesaj prin care le explici ce le oferi si ca pentru detalii sa iti raspunda cu „ACCEPT COMUNICĂRI COMERCIALE DIN PARTEA [cine trimite]” – asta daca iti va raspunde careva

    Dupa care le poti trimite legal cate e-mailuri vrei cu „PUBLICITATE: [subiect]” si sa incluzi in e-mail:
    a) numele sau denumirea completă;
    b) codul numeric personal sau codul unic de înregistrare, după caz;
    c) domiciliul sau sediul;
    d) numerele de telefon şi fax;
    e) adresa de poştă electronică.

    simplu, nu???

    cel putin asta e metoda legala…. altfel… (problema ta cum faci un e-mail care chiar sa prinda la client din prima)

  10. In primul rand trebuie sa facem o diferenta intre „spam” si „corespondenta nesolicitata”, pentru ca daca folosim termenul de spam, atunci ceea ce fac cei cu care s-a confruntat dl. Sescu de exemplu, nu sunt spameri. Conform legilor occidentale. Legea din Romania este mult mai restrictiva si mai ineficienta. De ce? Pentru ca noi suflam si in iaurt. Teoretic ai nevoie de acceptul celui catre care te adresezi , dar cum obtii acceptul? Trimiti un e-mail nesolicitat in care soliciti acceptul? Il soliciti printr-un apel telefonic nesolicitat (mult mai enervant deca un e-mail nesolicitat, cel putin pentru mine)? SI atunci raman siteurile de anunturi, nisate sau nu. Este singura solutie legala in Romania, altfel totul e la limita legii sau dincolo de ea.

    Eu sunt fan spam. Desigur ca exista o tona de e-mailuri inutile pe care le primesc, dar cum exista si foarte multe care m-au ajutat sa-mi imbunatatesc oferta de produse. Dl. Sescu face referire la clientii care nu ar lucra cu firmele care spamuiesc. Fals. Oferta cea mai buna de pe piata decide. Desigur, el poate respinge din principiu o oferta buna, eu o accept. Pe piata oflina voi ajunge sa am o piata mai buna. Cine falimenteaza?

    Acum si spamul, ca atare, functioneaza ca orice forma de marketing, fiind construit mai mult sau mai putin eficient. Ca orice forma de publicitate si spamul are aceleasi probleme si principii de functionare. Te poate ingropa sau te poate ridica. Primesti e-mailuri de amenintare, de la oameni satui de spam, desigur. Iti cresti vanzarile cu o campanie de spam buna, desigur. Dileme, dileme.

    Concluzia mea? Daca ai incredere in mesajul pe care il transmiti si in competitivitatea produselor tale, foloseste spamul, daca nu… risti sa te ingropi. Foloseste spamul cat mai nisat.

  11. Pe voi va agaseaza spamul dar pe ceio care il trimit ii ajuta.Cred ca si noi am face la fel daca am avea o afacere.Ganditi-va…Aveti un produs de vanzare…trimiteti un mail odata unei persoane…nu are nevoie acum de produsul vostru…acum…dar ganditi in perspectiva…maine…peste o saptamana…peste o luna…are nevoie de …surpriza…tocmai produsul pe care voi il aveti…in subconstientul lor au imaginea unui anunt care le spunea despre acel produs…dar…nu stiu unde au auzit de el..dc…pt ca poate a primit un mail odata candva…dar daca saptamanal ar fi bombardar cu acel mesaj atunci cand el ar avea nevoie,chiar daca acum il considera spam,o sa il caute cu disperare.Deci,concluzia,spamul este o chestie psihologica din care foarte multi au de castigat.Si mai e si partea in care mailul vostru din moment ce il afisati undeva pe net,va expuneti singuri riscului,cu voie sau fara voie…si legea?…ce sa faca legea?o firma plateste unei alte firme sa se ocupe de livrarea de mail-uri,iar aceasta a doua firma fiti siguri ca au grija sa adauge toate adresele luate de pe net in baza lor de date…oare voi puteti dovedii ca nu v-ati dat singuri acceptul pt a primii informatii comerciale de la o anume companie?Singura solutie…coont de mail nou si pastrarea lui doar in memoria voastra…oare am dreptate sau nu?

    • Stimabile, ti-as spune ceva dar ma indoiesc ca te tine IQ-ul sa intelegi. Un mesaj nesolicitat e nesolicitat. Din contra, eu nu cumpar de la o firma care ma spameaza chiar daca as avea nevoie de produsul lor, tocmai pentru ca nu au un model de business prin care isi respecta clientii potentiali. E ca si cum ar striga in gura mare, in speranta ca cineva ii baga in seama.

      • nu cred ca era vb de IQ…si sincer…ce IQ ar avea cineva care in cursul unei discutii oarecare incepe sa se lege de intelectul cuiva?si dc?doar pt ca am o opinie altfel decat ar vrea el?in fine…sa revenim la subiect…reclamele de la tv …care intrerup un film,sau o emisiune interesanta ,pe care o putem cataloga ca si solicitata din moment ce suntem cu ochii pe tv,o reclama poate fi catalogata ca si spam?cu „IQ”meu moderat o pot cataloga ca si spam pt ca nu am solicitat reclama aia…si totusi nimeni nu face nici o reclamatie de spam.dc?nu este acelasi lucru?nici macar nu te atentioneaza cineva…”vezi ca la ora cutare ,min cutare,secunda cutare,incepe o reclama care va tine x min sau x secunde…asta asa ca sa stii si tu cam la ce ora ai putea sa pleci din fata tv…dar nu,te trezesti pur si simplu bombardat cu reclama…deci concluzia…un altfel de spam…si daca vrei alte ex ..sunt destule…asta ca si discutie ca intre amici pt ca nu cred ca ar cam interesa pe cineva cati sunt nemultumiti de mail nesolicitat atata timp cat ei i-si ating obiectivul.1% din nr de mail pe care le trimit ca si spam daca are rezultat in bani…pt ei este o realizare…1% din 100.000 de mail-uri inseamna totusi un profit bunicel.Sunt programe care dupa ce deschizi un cont si il alimentezi cu 10 euro poti trimite pana pe la 30000 de mail.Imagineaza-ti…ai un site pt adulti…bagi un pret de accesare de 1 euro pe membru/sapt….dai 10 euro si trimiti 30000 de mail…din ei 10%intra de curiozitate dar doar 1% zic ca 1 dolar nu este mare paguba si platesc…rezultatul?…admin site-ului ala tocmai a platit 10 euro si a incasat 300…dupa calculele mele…si vb doar de 30000 de mail…dar imagineaza-ti de o cifra cu inca un zero..si asta zilnic…deci…spamul nu e legal dar nu o sa dispara..si oare google nu are si el de castigat din tot traficul facut pe net…chiar si prin spam?

      • si aproppo de strigat in gura mare…in vanzari daca nu strigi in stanga si in dreapta,cat de tare poti…ramai cu produsul pe raft…dar ce stiu eu ..ca doar am un IQ mult sub limita acceptata de standardele unora…fara suparare…

      • Prietene! Atunci cand gasesti cutia postala de la bloc plina cu pliante de la cora, kaufland, bricostore nu este tot spam? Eu ca metoda de promovare as alege spam-ul. Poti sa dai un delete la un mail primit dar cu hartia din posta ce faci? ii dai foc ca un taran? o arunci la gunoi? sau o duci la un centru de colectare hartie? daca alegi primele 2 variante esti taran. Daca alegi a3a varianta esti un cetatean model.

        Accept mai mult spam-ul decat hartia din posta. mai bine primesc de la cora pe mail decat sa-i vad consumand atata hartie

        Asa ca: cele mai mari firme fac spam prin posta cu hartia din copacii nostrii si nu ii mai comenteaza nimeni.
        Noi ne vaitam pentru un mail primit iar cu o simpla tasta dispare din inbox.

        Te rog sa te gandesti bine!

  12. Cat de simplu e sa jignesti pe cineva, doar pentru ca nu impartaseste aceiasi viziune ca si tine?. 🙂

    Ok, IQ-ul meu minimal spune altceva: Da, tu esti unul dintre multele cazuri care nu vor cumpara din principiu de la un spammer. Respectabil. Ineficient, dar respectabil. Banuiesc ca nu ai o afacere care sa fie fundamentata pe produsele vehiculate in spam. Pentru ca daca ai avea ai recunoaste argumentele mele din mesajul anterior. Sunt insa si mai multi care se aliniaza la ce spune Marian … si care, desi innebuniti de cantitatea de mesaje zilnice, acceseaza ofertele prezentate interesant. Si asta spune analiza de piata, nu doar o parere personala sau o explozie de IQ. Si faptul ca spammul are succes este subliniat si de utilizarea lui la scara larga. Daca nu ar avea efect nu ar fi utilizat, nu s-ar investi in spam, nu ar exista strategii concetrate pe spam.

    Si pana la urma ce este spammul? Cu ce difera el de un spot publicitar? Marea majoritate innebuneste atunci cand programul tv preferat este intrerupt de un calup publicitar. In mod cert, nesolicitat. 🙂 Vei spune, bine, dar adresa mea de e-mail este personala. Corect. Ca primesti o gramada de rebuturi in spam. Corect. Dar ca si in cazul ATL, in momentul in care ai un cont de e-mail te joci intr-un spatiu relativ public.

    Publicitatea clasica, este in sine o forma de spam. Nu sunt nevoit sa admir pestritul urban cauzat de OOH. Nu sunt nevoit sa indur miile de spoturi care imi invadeaza livingul prin tv si/sau radio. Nu sunt nevoit sa car mai multa celuloza dupa mine din motivele paginilor publicitare. Nu sunt nevoit sa ma pierd in continutul unui site din motivele bannerelor afisate sau si mai stresant al pop up-urilor.

    Si dincolo de IQul meu minimal, spammul ramane o realitate impotriva caruia macar putem lupta. Pentru mine, o metoda de a imi dezvolta afacerea prin ofertele pe care le primesc. Pentru altii un chin. Pentru mine un instrument.

    Cat despre argumentul tau cu strigatul in gura mare…pai intr-o forma auditiva sau vizuala… tot advertisingul…cam asta face…. in speranta ca cineva ii va auzi urletul.

    Si revenind la strategia de promovare, la modelul de biz… reiau: spamul si el, ca si orice alta forma de promovare poate fi consolidat de unn mod inteligent de promovare sau de unul cretin. Spamul astfel, te poate ridica sau te poate ingropa.

    Ca spamul este o metoda jegoasa de promovare? DA! Dar in lumea bizului gentlemen-ii nu rezista sau nu trec peste un anumit nivel. Bizul nu e un joc pentru fetite de pension.

  13. Crede-ma ca spamul facut cu responsabilitate costa :)). Atat financiar, cat si ca resusrsa umana. Sa te concentrezi pe nisa, sa obtii adresele utilizate (in baza de date), cat mai privat si nu cele generale de intrare. Evitarea bounceurilor, pentru a pacali spamcop-ii…E mult de povestit aici.

    Lege, exista. Amenzile sunt greoaie. Cu aplicarea stam prost. Legea romaneasca e chiar mai putin permisiva decat cea internationala, dar aplicarea ei are ceva… dificultati, cam ca in toate domeniile :). Apropo de succesul spamului si de lege… o anumita firma de avocatura, amendata pentru spam, este ce este azi, in mare parte, datorita recunoasterii brandului prin spam. Acum devenind, de oftica, unul dintre cei mai activi luptatori in potriva spamuluii. Desigur e simplu sa faci asta dupa ce ti-ai atins obiectivul. :))

  14. Si inca ceva, apropo de eficienta. Daca la un 20k de adrese de biz…. ai urmatorul rezultat: 1,3% dezabonari, 23% stergeri directe, 0,3% injuraturi cu amenintari :P, restul citiri….dar si contracte semnate in perioada unui trimestru de aproximativ 1,3%, astea pe un produs general util, dar nu necesar sau apreciat… Crezi ca e succes sau esec? Eu, avand in vedere ca firma respectiva si-a dublat cifra de afaceri…o consider un succes. Desigur, exista si exeple pe invers… dar am folosit asta pentru ca respectiva firma a avut un mesaj de deschidere viabil, inteligent.

  15. @Aldo: argumentarea ta se bazeaza pe o chestie ilegala (mai ales in Romania). Din start pornesti cu stangul.

    De asemenea, SPAMul in afara nu se foloseste la promovarea produselor unor firme mari, ci la phising, porn, affiliate.

    Si nu are absolut nici o legatura cu „contracte semnate”, „produse vandute”, etc. Este folosit in 95% din cazuri pentru furt!

  16. Ca mi-am adus aminte, sa vedem cam cum sta situatia in Romania:
    -o persoana X culege (crawl?!) de pe anumite siteuri adrese de e-mail
    -sorteaza lista, elimina anumite adrese (dupa niste teste banale de SMTP)
    -o scoate la vanzare, trimitand e-mail la toti cei din lista obtinuta

    In paralel, pune la dispozitie un serviciu „perfect legal” prin care face „marketing prin e-mail”. Persoana/firma (care firma frate? ce, a vazut careva vreo factura pe SPAM? sau pe vreo lista de e-mail? Vreun cont din Romania sau sunt doar conturi de PayPal?) asigura „clientul” ca e-mailul lui va ajunge la 3.000.000 de destinatari. Uita, totusi, sa il informeze si asupra aspectului legal.

    La un moment dat (aici am vrut sa ajung), „clientul final” isi cere scuze celui caruia i-a ajuns mesajul SPAM pentru ca el a cumparat (cumva?!) o lista si un serviciu, si nu a stiut implicatiile legale (bine, dar macar l-a interesat?).

    Si, ca sa revin la postul anterior, persoana foloseste lista obtinuta ca sa obtina anumite venituri din „prostit” (=furat, poate) alti clienti, care, in mod normal, nu ar avea voie sa o foloseasca in scopul in care a fost vanduta! (sa mai adaug si softwareul pentru SPAM „crackuit” inclus in pret?)

  17. România ocupa, la sfârşitul primului trimestru, locul trei într-un clasament al surselor mesajelor de tip spam, cu o cotă de 5,8%, după SUA, cu 11,61%, şi Brazilia, cu 11,5%, potrivit unui studiu realizat de producătorul de soluţii informatice de securitate Panda.

  18. sa fim sinceri..pe toti ne deranjeaza spam-ul doar pt ca noi nu avem nici un profit din el dar daca cineva ar posta acum ca ofera 1 cent(nu mai mult)doar 1 cent pentru fiecare adresa de mail pe care i-o oferim,cred ca am rupe netul toti cautand programe de furat mail-uri…ca sa nu mai spun ca daca ar posta ca face juma -juma cu noi profitul din vanzarea acelui produs…desii daca ma gandesc bine…chiar si 10% daca ar oferii si tot ar fi super…si cine zice ca nu ar cumpara nimic dintr-o oferta spam poate ca ori nu a gasit nimic care sa il intereseze,ori nu dispunea in momentul ala de bani,ori doar blufeaza…ca daca e sa vb de mine,daca as vede in magazin la Zara o geaca la pretul de 4-5 mil si la usa magazinului mi-ar spune cineva ca se descurca sa o scoata din mag si mi-o da la juma de pret…l-as intreba cat de repede se descurca de ea :))) si asta nu ca nu ar fi banii dar asa suntem noi…daca merge,dc nu :))asta ca o paranteze…bineinteles ca astept criticile referitor la ultimile randuri :))dar daca nu as spune ce gandesc nu as mai avea personalitate…

  19. @Mircea. Eu spre deosebire de altii, chiar am defectul de a citi comentariile… inainte de a imi da cu parerea. Daca citeai cu atentie vedeai ca nu am cum sa pornesc cu stangul in argumentatie pe principiul legalitatii…pentru ca si eu fac referire asupra faptului ca spamul este chiar mai restrictiv legiferat in Romania, deci ilegal.:)

    Si, da, nu firmele mari se promoveaza prin spam. Nicaieri in lume, nici in Romania, nici in SUA, nici in Guatemala, deci nu inteleg argumentatia ta.

    Mai mult, in Romania, conform legii in vigoare, orice prim contact cu o firma poate fi considerat „spam”. Ca asa facura unii legea.

    Iar datele pe care am facut referire sunt din realitate, nu din presupuneri sau articole scrise dupa ureche…deci au cea mai mare legatura cu finalitatea unei campanii de gen din Romania.

    Dar am alta idee de discutie asupra „spamului”… pentru ca ne referim doar la partea de internet, dar el capata forme atat de diverse… apeluri de la telemarketeri (cand poate esti intr-o intalnire importanta)…. sau cele mai stresante: faxurile!!! Iar daca mai ai si faxul acasa, te-ai rezolvat…ca suna la 1….la 3… la 5 noaptea…..si-ti haleste si o rola de hartie pe saptamana…. numai pe oferte la dealeri auto, cauciucuri, dar bineinteles la oferta de marketing prin fax :)).

  20. Pana la urma si prostitutia e pedepsita prin lege…si totusi…e cautata…si dc crede-ti oare ca politia nu e desfiinteaza?…nu oare pt ca unii castiga de pe urma asta?…poate o sa spune-ti ca nu are treaba cu subiectul …si totusi…vroiam sa dau un exemplu…spamul ileghal…da…va fi oprit?…nu ..dc?..pt ca sunt destui care castiga din asta…si daca unii dintre noi nu cumpara un produs doar pt ca a venit printr-un mail…unde e paguba celui care a trimis mail-ul spam?…cum…aaa…nu exista nici o paguba.Probabil a trimis in ziua aia mii de mesaje nesolicitate ,iar daca 1 % s-au transformat in bani…fii sigur ca nu se va ermina cu trimisul de mesaje spam…si nu cred ca trebuie dintr-o discutie oarecare sa facem ceva personal…doar dam cu parerea pt ca oricum ordinea fireasca a lucrurilor nu va fii influentata de nici unul dintre noi.Aproppo..in ziua de votare ,cand emisiunile pe teme politice sunt categoric interzise prin lege,undeva la antena 1 se facea o emisiune politica…poate iar pare ca nu are treaba cu subiectul…poate nu are dar daca cineva spune ca ceva e interzis prin lege,atunci mai intai sa spuna daca vreodata se aplica legea si nu ce spune legea.Prieteni,stiti parabola cu Samson si Davila…cu egalitatea”e adevarat,ziceam ca ii urac pe lei,ca vreau egalitate…dar nu pt catei”…Asa si cu legea,asa si cu spamul…vrei sa nu mai fii spamuit?Nu mai deschide calcul;atorul pt ca alta solutie nu exista si o stim foarte bine toti…fara suparare…

  21. Eu am impresia ca tu esti putin derutat newsletarul in romania e destul de eficient daca nuti convine nuti mai baga adrele pe unele situri ca se numeste public chestia asta pretene si dinc ate vad nu ai nici o treaba cu ce se mamanca asta.tu doar stii ca nu vrei sa primesti pur si simplu scoteti posta de la paote si din scara sa nu mai pirnmesti oferte de la metro selgros etc.Deci nai nici treaba.Si cred ca nu o sami dai accept la acest coment asa ca spor in a te lupta cu tine singur

    • Marius,inteleg ca e blogul tau dar faptul ca accepti si criticile si nu stergi postarile negative,i-mi da de inteles ca esti un baiat ok si stii sa porti o discutie,dar…o faci prea personala.Nu stiu daca e cineva care nu a inteles ce vrea sa spuna Daniel,doar pt faptul ca nu a pus o liniuta acolo unde trebuie.Poate doar faptul ca te grebesti cand scrii poate produce asta…totusi…inteleg ca esti impotriva spamului dar lupti impotriva curentului…si masinile polueaza dar nimeni nu le retrage de pe piata…amenzi pt ca nu ai euro nus cat la masina…nu-ti fa griji ca i-ar interesa pe ei de binele plamanilor tai..amenzile sunt doar sa mai aiba ei ce fura de la buget…asa si cu spamul…daca iau eu amenda ca spamez…o iau doar pt ca cineva are nevoie de banii nu pt ca intereseaza pe cineva de mailul cuiva,daca e spamat sau nu…si partea cu IQ…sa fim seriosi…cred ca putem purta o discutie fara sa fie neaparat nevoie sa ne masuram IQ…sau asta ar fi o regula sa putem posta pe blog…este doar o simpla discutie…te rog nu mi-o lua in nume de rau…

  22. Bravos Aldo, ai coloana vertebrala.
    Nici unul nu suportam spamurile…ca de altfel reclamele la televizor, etc…dar cand avem nevoie de ceva, de acolo aflam.
    Cand avem nevoie de ceva, de oferit sau cerut, brusc reclamele/spamurile nesolicitate sunt utile iar apelarea unui posibil client devine necesara ( dar stai… e un spam).
    Iar faptul ca ai vorbit civilizat cand altii te-au „injurat” ca nu ai IQ-ul ca al lor… bravos inca odata.
    P.S.: sper ca nu am uitat vreo litera sau sper ca am vorbit pe placul presedintelui, sa nu devin prostul cartierului ;).

  23. Buna seara tuturor,
    Am gasit si eu acest blog si vreau sa va intreb ceva…mai ales pe autorul articolului care dupa parerea mea nu cunoaste in totalitate acest aspect. Puteti sa-mi spuneti cat de ilegal este atata timp cat listafirme ro vinde baze de date….daca te uiti la varianta gold o sa vezi ca au si modul de mass emailing…. daca ne luam dupa ce spui tu mail-marketing ro, mailagent ro, benchmarkemail com si altele functioneaza ilegal in Romania si afara…asta daca ne bazam pe ipoteza cu mailul nesolicitat….dar firmele care fac direct sales prin telefon nu fac tot spam? dar aia care vin din usa in usa si incearca sa-ti vanda detergenti nu fac tot spam? dar zecile de fluturasi pe care ii gasesti in cutia postala nu fac tot subiectul unui spam? mi se pare aberant sa nu poti sa-ti faci publicitate fie ea online sau offline, mai mult decat atat cum ai putea sa abordezi un nou client daca nu prin spam? il suni ? ii trimiti fax? ii trimiti reprezentantul de vanzari sa-l intrebe de sanatate? daca ne luam strict pe ideea de informatie nesolicitata toate modalitatile de mai sus se incadreaza la spam. Fac pariu ca orice firma din lume a facut macar odata „spam” fara ca macar sa stie acest lucru. Fac pariu ca si tu autorule ai facut spam daca ai sau ai avut firma….sau vrei sa-mi spui ca nu ai intrebat un potential client daca vrea sa cumpere de la tine?
    In incheiere eu zic sa ganditi inainte sa aruncati cu piatra pentru ca exista posibilitatea ca atunci cand injurati sa fiti chiar voi in aceasta situatie.

    p.s. eu nu iti doresc falimentul ci iti doresc sa ai multi clienti (asta daca ai vre-o firma)

  24. Domnu` marius,asa te-au educat parintii ,ca cei care nu sunt de acord cu tine sunt prosti?…sau sub nivelul tau?te-ai gandit vreodata ca si ei pot crede acelasi lucru despre tine?…daca ai fi citit/ascultat vreodata dezvoltare personala,ceea ce inseamna si dezvoltarea iq-ului in care te crezi superior,te ai fi autoeducat ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea si are dreptate in felul sau!La fel cum si eu iti respect decizia de a nu accepta spamurile,e dreptul tau sa decizi ce iti place si ce nu,desi tot suntem „spamuiti”,nu ne agitam atat,sau sa pierdem timpul creeand astfel de articole inutile!stergem mailul si gata la fel ca la tv ,schimbi programul!

    • Unde ai văzut tu cuvântul prost referitor la cei care primesc spamuri pe email? Am spus că cei care spamează cu oferte comerciale și bagă disclaimerul la final prin care spun că acel email nu este spam sunt idioți, ceea ce e o mică mare diferență. Dacă te simți tu în vreun fel vizată e treaba ta.

      Doi la mână, nu te pune nimeni să citești articolul. Nu ți l-am trimis eu pe email, tu ai intrat pe blog. Deci nu ești obligată să citești articolul ăsta inutil, dar na, logica ta e impecabilă, ai intrat singură aici să comentezi articolul pentru că e inutil. Asta arată foarte multă inteligența…

      Trei la mână, diferența între televiziune și spamul pe email este că pentru televiziune plătești chiar tu, îți faci abonament, deci ești de acord din start să te uiți la reclamele afișate de posturi pe lângă conținutul tot mai puțin existent. În schimb adresa de email o creezi pentru că vrei să comunici în privat cu persoanele pe care le cunoști, nu pentru a primi toate mizeriile comerciale în căsuța poștală, iar dacă nu îți dai acordul pentru a primi emailuri de la firme ele nu au voie să îți trimită oferte comerciale.

      Sper că ai înțeles diferențele. Dacă nu nu te mai obosi să comentezi, du-te la încă un curs de brainwashing și scăderea iq-ului.

  25. Deci eu am o firma, care face aplicatii soft, pentru anumite domenii de activitate. Daca eu sap (adica iau la rand site-urile gasite pe google care se potrivesc cu domeniul de activitate cautat de mine), si preiau adresele de email de la CONTACT de pe site-urile respective, si obtin o lista de adrese de email… la care le trimit (la toate) un email continand o oferta de pret cu descrierea produsului meu… este considerat SPAM?
    In acest caz, ce rost are sa iti afisezi adresa de email de contact pe site-ul propriu, daca nu vrei sa fii contactat acolo? De ce ti-o faci publica daca vrei sa fii contactat doar de „prieteni”, care daca au deja o relatie cu tine, atunci evident ca au deja datele tale de contact?
    Este la limita aberantului totusi discutia asta.
    Sunt de acord ca exista SPAM (reclame la pastile pentru penis si alte mizerii), dar sa nu bagam in aceeasi oala si SPAM-urile, si ofertele de pret comerciale adresate firmelor. Da sunt de acord ca emailurile din romania sunt bombardate de SPAM. Si pe mine ma dispera cand tot dau Unsubscribe la tot felul de mailuri la care nu m-am abonat si fac chestia asta fix degeaba, pentru ca maine mai primesc un email de la acelasi spammer, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
    Dar ceea ce vreau eu sa fac este sa trimit o singura data, un singur email, la o lista de firme. La fel as putea sa trimit un fax la toate firmele care isi afiseaza fax-ul pe site. Si ala o fi spam? Revin la aceeasi idee: de ce iti afisezi numarul de fax, daca nu vrei sa fii contactat acolo? Daca dau un telefon la numarul afisat la CONTACT, este tot spam?
    Deci din pacate, datorita spamurilor, firmele care doresc sa isi promoveze produsele (reale si chiar utile destinatarilor) sunt bagati in aceeasi oala cu adevaratele spam-uri.
    Eu cand primesc un email care spune: CERERE ACCEPT COMUNICĂRI COMERCIALE DIN PARTEA… dau delete fara sa mai citesc emailul sau sa il deschid macar. Deci abordarea asta este total aiurea, intrucat efectiv emailul meu de oferta, va fi ignorat inainte sa afle potentialul meu client ce produs vreau sa ii prezint. Din nou, nu vorbim despre milioane de adrese de email, emailuri de persoane fizice, etc. Vorbim despre adrese de email, culese de pe site-urile unor firme, carora doresc sa le trimit o oferta pentru un produs care poate sa ii fie de folos. Nu am de gand sa devin penibil si sa trimit de 10 ori aceeasi oferta la aceeasi lista de firme. De ce ar fi asta SPAM?
    Exemplu: Tu (oricine) ai o firma de papetarie, si eu am un soft realizat exclusiv pentru evidenta gestiunii, marketing si management al unei firme cu acest domeniu de activitate. Daca eu iti trimit un email in care te anunt ca ai posibilitatea sa achizitionezi un produs care ti-ar usura munca, inseamna ca te spam-ez? Si merit injuraturi?

  26. Lasi emotiile sa te domine, nu face bine la business! Email marketing, spam sau cum vrei tu merge foarte bine , de fapt e cel mai eficient mod conform statisticilor de a converti. Ok, te-ai saturat de spam , si eu si toata lumea. Si ce? Daca din 100.000 convertesti 1,4% atunci go for it!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *