fbpx

Din ce înțeleg eu, guvernanții vor să deschidă școlile din septembrie,  deși se știe că suntem praf la capitolul pregătiri. Nu vreau să cred în teorii ale conspirației și bugete alocate pentru renovări de clase, dar mă deranjează foarte mult faptul că nimeni nu își asumă riscurile legate de trimiterea copiilor la școală, în condițiie în care trecem zilnic de 1000 de cazuri noi, ba chiar 1400 uneori.

Cum ar veni, statul ne zice să trimitem copiii la școală, că e obligatoriu, dar dacă se îmbolnăvesc de Coronavirus sau vin acasă și transmit virusul unui bunic asta e, ghinion, să ne asumăm noi. Și mă deranjează faptul că nu există deloc un plan B. Voi ați auzit vreo discuție despre ce vor face elevii, dacă încep să se îmbolnăvească pe capete? A mai spus ceva Ministrul Educației despre echipamente IT, platforme de e-learning, manuale și cursuri adaptate pentru internet, pregătirea profesorilor pentru a preda copiilor?

Senzația mea este că se pierde timp prețios cu planuri despre redeschiderea normală a școlilor, dar nimeni nu ia în calcul planul B, ce facem dacă la 2 săptămâni după deschidere 30% dintre copii se îmbolnăvesc?

Presimt iar că vom auzi scuze, că vai, dar nu știam, nu am avut timp să ne pregătim, deși 6 luni erau suficiente ca să adaptezi școala la online măcar la nivelul acceptabil, și puteam învăța din experiența altor țări. Nu mai zic de faptul că la nivel local nu se aude nimic de găsirea unor spații pentru săli și fonduri suplimentare pentru școli, primarii sunt ocupați cu alegerile.

Noi deja am stabilit că fetele vor mai sta pe acasă un pic, măcar vreo două săptămâni după începerea școlii, la 34 de copii în clasă distanțarea socială nu există, și nu văd eu miracole prin care se mai găsesc încă 2 clase suplimentare pentru fiecare clasă existentă, ca să stea elevii la minim 1 metru distanță. Dacă va fi și varianta cu școala online și mai bine, nu ne place, dar aia e, riscurile sunt prea mari.

Amintiți-vă un lucru, în martie aveam 100 de cazuri pe zi și s-au închis școlile instant, acum avem de 10 ori mai multe, dar e ok să ne trimitem copiii la școală?

Voi ce planuri aveți pentru copiii, îi veți trimite la ore?

4 Comentarii

  1. Pe politicienii noștri îi interesează se pare mai mult alegerile locale și accesul la ciolan decât siguranța copiilor noștrii.Personal nu văd cum elevii ar putea fii în siguranță la ore dacă se pun în aplicare ideile astea crețe.Cred că mulți părinți vor refuza și pe bună dreptate să-și trimită copii la școala lui Anisie.

Lasă un comentariu