fbpx

Una din cele mai importante activități pentru un blogger, după publicarea articolelor pe blog, este promovarea lor în rețelele sociale. Chiar dacă un articol e scris foarte bine, asta nu înseamnă că va atrage cititori de la sine.

De regulă se recomandă ca postarea articolelor în rețelele sociale să se facă manual, fără folosirea altor aplicații sau pluginuri, deoarece acestea afectează afișarea mesajelor în rețelele sociale, mai ales pe Facebook, unde mesajele postate folosind aplicații externe sunt îngropate la fundul newsfeed-ului. Totuși, timpul nostru e limitat, numărul rețelelor sociale unde suntem activi crește, de aceea uneori trebuie să apelăm și la publicarea automată a articolelor.

Recunosc că și eu o fac din același motiv, nu am timp suficient pentru a posta manual mesaje peste tot. Am folosit mai multe pluginuri pentru postarea automată a articolelor de pe blog, în final m-am oprit la NextScripts: Social Networks Auto-Poster.

Mai jos e un screenshot cu rețelele configurate de mine să preia automat articolele noi de pe blog: Delicious, pagina de Facebook, FriendFeed, contul personal de LinkedIn, StumbleUpon, Tumblr și Twitter.

Social Networks Auto Poster

Pentru ca pluginul să funcționeze trebuie să creați aplicații pentru fiecare rețea socială separat, dar asta e și avantajul lui cel mai important, mesajele publicate automat cu acest plugin nu mai apar ca fiind publicate prin altă aplicație, ci ca și cum ar fi postate chiar de voi. Din ce am remarcat eu, mesajele publicate cu pluginul nu sunt penalizate la afișare, iar reacțiile generate sunt la fel ca și în cazul articolelor publicate manual.

Exemplu de articol imagine publicat automat pe pagina de Facebook cu Social Networks Auto-Poster:

În plus, pentru a contoriza clicurile pluginul poate fi setat să publice articolele folosind un url scurtat, foarte util atât pentru Twitter unde contează numărul de caractere, cât și pentru cei care folosesc un serviciu de scurtat linkurile. De exemplu eu folosesc Bitly.

Pluginul funcționează cu toate rețelele sociale cunoscute, singura limitare fiind faptul că în versiunea gratuită nu puteți publica automat mesaje pe Google+, Pinterest, pagini sau grupuri de LinKedIn ori mai multe conturi de Facebook (de exemplu profil personal și pagină). Pentru asta există versiunea PRO, care costă 50 de dolari. Cam scump pentru un plugin WordPress, dar dacă vreți să minimizați timpul alocat promovării online eu zic că merită, vă recuperați rapid banii investiți.

O altă chestie atractivă la plugin este că puteți seta modul în care sunt afișate mesajele pe contul personal sau pagina de Facebook, de exemplu eu am setat pentru fiecare articol să preia imaginea pusă ca featured, pentru a crește impactul generat de articole. Se știe că mesajele ce conțin imagini sunt mai interesante decât mesajele text.

publicare-articole-facebook

Eu vă recomand călduros pluginul dacă folosiți WordPress și nu aveți timp suficient pentru a posta mesaje pentru articolele publicate pe blog pe fiecare rețea în parte.

Voi cum postați articolele de pe blog în rețelele sociale, manual sau folosiți un plugin?

9 Comentarii

 1. Nu recomand niciodata sa se faca manual. Tocmai pt ca tre sa pui si un mesaj personalizat, sa atragi intr-un fel. Nu pui link si gata. De aceea cand am dat publish mai stau 2-3 min si public si pe retele 🙂

 2. Pe twitter poți posta automat direct cu feedburner, iar apoi tw se ocupă să le posteze pe facebook. Am văzut că s-au mai modificat unele lucruri pe rețelele sociale și e posibil să nu se mai vadă așa clar automatizarea postărilor. Dacă-mi permiți, uite un articol mai vechi scris de mine: http://mystreet7.com/blogging-tips/postare-automata-a-articolelor-pe-twitter-si-facebook-fara-plugin.html

  Avantajul ar fi acela că nu e nevoie de nici un alt plugin pentru WP. Din păcate, nu am descoperit posibilitatea conectării G+ la acest ”lanț”. Pentru mine contează foarte mult G+.

  Din plugin-ul prezentat de tine, în afară de Facebook, G+ și Tw, nu știu ce ar merge pe Ro. Pentru mine, Tw nu mi-a adus decât aproximativ 10 vizite într-un an și ceva. Am renunțat chiar și la butonul de distribuire pentru această rețea socială.

  • Depinde de profilul blogului, de cititori. Pentru mine Twitter aduce cam jumătate din traficul generat de Facebook. Nu există pluginuri free pentru Google+ pentru că încă nu oferă integrarea prin API-ul propriu, pluginurile care oferă postarea pe G+ folosesc un API propriu.

   Eu folosesc pluginul pt că l-am conectat la Bitly și monitorizez clicurile pt fiecare articol. În plus pot personaliza mesajele în funcție de fiecare rețea, cum sunt ele afișate etc.

 3. Salut. Este foarte bun plugin-ul, dar eu intampin o problema. Nu imi posteaza toate articolele care apar pe site, de fapt posteaza doar unul si atat, desi am scris deja 8 articole pe site.

 4. Pingback: Scurtături utile în social media

Lasă un comentariu