fbpx

Nu mă refer la sfaturi despre cum să ai 1000 de fani pe Facebook în 2 zile sau cum să atragi 5000 de vizitatori pe site cu un singur articol, ci la scurtături care pot ajuta un social media manager sau pe omul de marketing care se ocupă de promovarea online în activitatea lui zilnică. Pierdem mult timp zilnic cu aceleași sarcini repetitive pe internet, unele din ele pot fi automatizate și eficientizate.

scurtaturi-social-media

Mai jos sunt câteva trucuri pe care eu le folosesc pentru a reduce din timpul alocat rețelelor sociale și activității online, ca să mă pot concentra asupra altor lucruri. Dacă petreceți cel puțin câteva ore online s-ar putea să vă intereseze:

 • Folosiți  Hootsuite (link afiliat) pentru a monitoriza mai multe conturi din diverse rețele sociale în același timp. Am scris mai demult un articol despre Hootsuite, în versiunea gratuită puteți adăuga 5 conturi din rețelele sociale: Twitter, Facebook, LinkedIn, Google+…
 • Folosiți Autoschedule in  Hootsuite (link afiliat) pentru a programa publicarea unor articole în mai multe rețelele sociale atunci când utilizatorii sunt cel mai activi sau pentru a publica articole atunci când nu aveți acces la internet și calculator.
 • Folosiți IFTTT pentru a automatiza diverse sarcini, de exemplu salvarea unor fotografii postate pe Facebook în Dropbox, salvarea unor emailuri din Gmail în Evernote etc. Câteva idei de taskuri pe care le puteți automatiza găsiți aici.
 • Folosiți Feedly pentru a monitoriza blogurile/site-urile concurenței și pentru a fi la curent cu știrile din domeniu. Știu că vă place să deschideți site-urile preferate dimineața în browser, dar pierdeți mult timp făcând asta manual.
 • Folosiți Bit.ly pentru a monitoriza numărul de clicuri pentru un link și pentru a scurta linkurile lungi. E suficient să adăugați semnul + la orice link scurtat prin Bit.ly pentru a vedea statisticile pentru acel link, inclusiv sursa lor: Facebook, Twitter, email etc.
 • Folosiți Advertica social media link activity pentru a vedea reacțiile generate pe rețelele sociale de un articol, clip Youtube. Util mai ales dacă aceea pagină nu are integrate butoane de sharing. Un articol detaliat aici. Da, e făcut de noi și da, mai sunt aplicații similare.
 • Folosiți Instagram pentru a distribui simultan fotografii pe Instagram, Facebook si Twitter, util mai ales când sunteți în mișcare și postați de pe mobil.
 • Creați mai multe profile în Google Chrome, fiecare cu bookmark-urile, parolele și extensiile lui. Util pentru a separa partea profesională de activitățile de relaxare, dar și când lucrați pentru mai mulți clienți.
 • Folosiți Social Networks Auto-Poster pentru a publica automat articolele de pe blog în rețelele sociale. Un articol despre plugin.
 • Folosiți Bananatag pentru a afla când mesajele trimise prin Gmail au fost citite de destinatari.
 • Folosiți Boomerang pentru a programa când sunt trimise mesajele din Gmail, util dacă vreți să trimiteți emailuri mai târziu.
 • Folosiți Pocket pentru a salva articolele mai lungi de pe net și a le citi ulterior pe smartphone sau tabletă, fără a fi conectați la internet.
 • Folosiți Smartr Inbox pentru a afla mai multe informații despre activitatea în rețelele sociale ale persoanelor cu care faceți schimb de emailuri.

Voi ce trucuri și aplicații folosiți  în activitatea voastră online?

9 Comentarii

 1. Un produs romanesc pe care il folosesc pentru a-mi monitoriza influenta in Social Media e Zelist for bloggers – http://www.zelist.ro/forbloggers
  E gratuit si pot sa monitorizez si paginile de Facebook pe care le administrez, si contul de Twitter. Am facut o comparatie intre Advertica si Zelist iar in mare partea mi-au dat cam aceleasi rezultate. Doar ca la Advertica social media link activity aveam putin mai multa activitate (share-uri, like-uri), decat la Zelist.
  Sper ca in curand sa pot sa incerc si Zelist Monitor. Daca vrei Marius, pentru compania ta, il poti folosi gratuit pentru 2 saptamani.

  • Răzvan, tool-ul nostru folosește direct API-ul Facebook, deci informațiile despre shares, likes sunt cele care îți apar și pe Facebook.

Lasă un comentariu