Promovare neconvențională pentru Doncafe

Probabil ați văzut clipul de mai jos circulând prin rețelele sociale. În sfârșit au început să apară și la noi abordările neconvenționale când vine vorba de promovarea unui produs, în cazul de față automatele pentru cafea de la Doncafe.

Un automat DONCAFÉ a dat boabe în loc de cafea. Fara să știe, cei care au sunat să reclame prezența boabelor au intrat în direct la ZU, unde Buzdugan și Morar au fost operatorii de la serviciul relații clienți. Toate astea ca să dovedim că automatele DONCAFÉ prepară cafeaua din boabe măcinate pe loc nu din pudre ca alții.

Cred că e prima dată când apare menționat Radio Zu aici, pentru că nu înghit deloc postul ăsta de radio. Totuși, trebuie să recunosc că ideea campaniei a fost bună. Nu e extraordinară, nu e originală (Coca-Cola are aparate care interacționează cu utilizatorii de câțiva ani), dar e o idee bună.

Mă întrebam de ce din toate locurile unde se putea amplasa aparatul ăla de cafea Doncafe a ales Gara de Nord din București?

După ce am văzut clipul mi-am dat seama, pentru că oamenii care trec de obicei printr-o gară sunt exact cei care ascultă de obicei Radio Zu și probabil beau DonCafe sau cafele similare. Știau ei ce știau. Oricum, în final totul a fost creat pentru spectacol, deși mă îndoiesc că cei care au interacționat cu aparatul vor deveni brusc fani ai brandului.

Vouă cum vi se pare ideea?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Radonski

Mie mi se pare o idee interesanta, care a fost implementata foarte prost. Din videoclip inteleg ca Doncafe e un brand care “isi ia la misto” clientii. Adica replica aia a lui Buzdugan “dar nu v-a cazut si o vaca in loc de lapte” mi se pare de prost gust. Plus ca astia de la Buzdugan si Morar sunt cei mai plictisitori si lipsiti de umor oameni de radio din Romania. A iesit un chix de prost gust, in loc sa iasa o chestie misto, inedita si amuzanta. Felicitari doncafe! Felicitari radio Zu. In alta ordine de idei, cum ti… Citește tot »