Rezoluții pentru 2014

În 2014 vreți să slăbiți? Să cheltuiți mai puțin? Să economisiți mai mult? Să faceți mai mult sport? Să vă bucurați mai mult de viață? E ok, cam 45% dintre oameni își pun rezoluții de început de an. Problema e alta, faptul că cele mai multe rezoluții sunt uitate încă din prima săptămână.

Eșecul de obicei e legat de faptul că oamenii își propun diverse lucruri mărețe, dar nu își fac un plan de acțiune. Să nu ne amăgim pe noi înșine, dacă de la 1 ianuarie ne propunem să mâncăm mai sănătos, să cheltuim mai puțini bani sau să călătorim mai mult prin lume nu înseamnă că automat se și întâmplă toate astea, doar pentru că noi ne dorim.

New Year Infographic 2014
Sursa

Secretul cred că sunt pașii mici în direcția potrivită. Chiar dacă nu ne vom atinge toate rezoluțiile, important e ca atunci când tragem linie la final de an să constatăm că am avansat măcar puțin, că suntem mai buni ca anul trecut. Altfel în fiecare an ne vom propune aceleași lucruri, fără nici un progres.

Pentru 2014 eu nu am rezoluții mărețe, îmi propun doar să fiu mai atent la sănătatea mea, să citesc și să călătoresc mai mult și să găsesc echilibrul între muncă, familie și distracție. Voi?

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
4 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Doru Șupeală

Cam barbară traducerea din engleză în română, resolution nu e deloc traductibil prin rezoluție. Mai degrabă se potrivește obiectiv, scop sau țintă. În rest, foarte bun articolul.

dojo

Eu fac ‘rezolutii’ financiare in fiecare an si ma ajuta sa ma tin de treaba. Deci nu ‘voi incerca sa economisesc mai mult’, ci clar cat am de gand sa castig, sa economisesc etc.

Alte modificari le-am facut pe parcurs, pe sanatosu’ principiu ca, daca e ceva stricat la tine, incepi sa repari imediat, nu astepti anu’ nou 🙂