fbpx

Romania fara comunism

Post plictisitor pentru unii, nu e din cele scurte si obisnuite!

In luna Decembrie,in fiecare an, peste tot incepe nebunia post-revolutionara. Incep sa apara filmele cu Ceausescu, cu executiile, memorialul durerii, atrocitatile regimului comunist, cum a fost in perioada comunista, cum a fost dupa…..

Eram prea mic ca sa stiu exact cum a fost aceea perioada, dar stiu sigur ca acum e mai bine decat atunci, cel putin pentru mine! Iar cei care au stiut sa profite la Revolutie , o duc chiar si mai bine decat inainte. In fine, atunci erau comunisti, acum sunt capitalisti, asta e alta discutie.

Dar ma gandesc cum ar fi fost daca in Romania nu ar fi aparut deloc comunismul? Ei, asta ne da un pic peste cap nu? Am fost asa de obisnuiti cu el, ca nu ne putem imagina cum ar fi fost fara.
Comunismul a inceput sa se instaleze in Romania din 1945, si a durat pana in 1989 (unii spun ca si acum mai sunt ramasite ale comunismului in Romania 🙄 )
A inceput cu Petru Groza, s-a terminat cu Nicolae Ceausescu!

Nu trebuie sa uitam ca prin Tratatul de Pace de la Paris din 1947, Romaniei nu i s-a recunoscut statutul de tara cobeligeranta, Occidentul practic a facut atunci o impartire a Europei, Romania fiind lasata in gura lupului. (U.R.S.S la aceea vreme)
Pentru cei care stiu un pic de istorie, Romania, inaintea celor doua razboaie, era intr-o perioada de inflorire economica si deschidere catre Occident fara precedent.
Fara indoiala, daca nu ar fi fost comunismul, Romania ar fi acum una din tarile puternice ale Europei, si altii ar bate la portile noastre, nu am cersi noi la portile Europei.
Sa luam ca exemplu Italia, Germania, ambele tari puternic afectate de razboaiele mondiale. Cum si-au revenit ele si ce situatie economica au acum!

In schimb, la noi, dupa atatia ani de tranzitie catre capitalism, inca suntem o tara in care salariul minim pe economie nu iti permite nici macar sa iti platesti chiria.
Ce vroiam sa zic cu postul asta? Nimic, doar ca la atatia ani dupa revoutie, majoritatea romanilor inca au un gust amar in gura, in loc de bomboana dulce promisa la Revolutie! Foarte multi au prosperat, o duc extraordinar de bine, dar se spune ca nivelul de trai al unui popor in vezi dupa situatia materiala a grosului populatiei. Care la noi se stie cum este!
Curios nu? Cum ar trebui sa fie nivelul de trai si cum este! 🙄
Voi ce ziceti?

Recomandă

2 Comentarii

  1. In romania sa furat prea mult mult prea mult in nesimtire si inca se mai fura pe rupte la nievele foarte inalte !

    De ce sunt salariile mici dar preturile mai mari decat in alte tari europene ? pentru ca avem si noi bogatii nostrii care-si permit luxul ! Pentru ei sunt preturile nu pentru noi. Si totusi unde sunt banii ?
    La 1% din populatie,acolo au ajuns … restul de 99 sunt sclavi la cei 1% !

    Asadar sclavia nu a disparut niciodata, este platita 😉 … insa cand esti platit doar sa supravietuesti cu paine si apa e mai sclavie decat acum 500 de ani !

    ByREV’s last blog post..Akismet a luat-o pe aratura !

  2. Perfect de acord. Cu completarea ca romanii in general au un gust amar in gura in loc sa traiasca bine pt ca toti au asteptat sa le pice din cer, iar cand nu le-a picat au stiut doar sa se vaite si sa dea vina pe altii, insa nu au pus mana sa faca ceva concret.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *