fbpx

În engleză sună mai bine, Taking Care of Your People, dar ideea e tot aia, în vremuri ca astea cel mai important e să ai grijă de cei apropiați: familia, puținii prieteni buni pe care îi ai, angajații care trag tare la firmă, colaboratorii de care ai nevoie și care te-au ajutat la rândul lor, clienții fideli pe care îi vrei și după ce va trece nebunia asta.

Toată lumea e stresată, îngrijorată, abia în clipele astea vezi liderii adevărați, oamenii care au o direcție și te ajută să nu fii dus de val. Scriu astea deoarece am impresia că lumea a devenit mai egoistă, individualistă, și deși asta ajută pe termen scurt la supraviețuire, pe termen lung vor rezista cei care stau în haită, nu lupii singuratici.

Să ai grijă de ai tăi nu înseamnă doar să ai grijă de partea materială. Poate că prietenii sau cei din familie au tot ce le trebuie financiar, dar sunt deprimați din cauza pandemiei, a izolării, a perspectivelor de viitor, a știrilor proaste. Atunci ajută mai mult un sfat bun, un telefon la momentul potrivit.

Angajații nu au nevoie doar de birou și laptop, au nevoie de stabilitate, încredere în viitorul companiei. Mă uitam în perioada asta, majoritatea oamenilor din jur se stresează din cauza incertitudinilor. Nu știu ce va face firma lor, dacă jobul lor va mai fi aici peste 3 luni, dacă vânzările își vor reveni. În condițiile astea, e greu să îți faci treaba cum trebuie. Aici se vede diferența între un manager prost și unul bun, care știe să scoată firma la liman.

[wpdiscuz-feedback id=”vs3una5pe3″ question=”Tu ce zici?” opened=”1″]Ideea e simplă, nu poți avea grijă de toți, dar în perioada asta e important să ai grijă de oamenii la care ții, pentru ca și ei să aibă grijă de tine[/wpdiscuz-feedback].