fbpx

Cine va cumpăra Samsung Galaxy S20 Ultra? Știu că e un telefon foarte scump, dar chiar și la noi sunt suficienți oameni ce și-l permit și îl vor cumpăra. Adevărul e că vorbim de un telefon bun, dar așteptările din reclame și comunicarea de marketing nu sunt chiar la nivelul produsului, și majoritatea oamenilor sunt foarte exigenți când cumpără un telefon premium. Sunt sigur că va găsi fani, dar nu e un telefon pentru oricine, și nu mă refer doar la preț. Mai jos nu e chiar un review, ci un rezumat cu plusurile și minusurile lui, cum le-am văzut eu.

Galaxy S20 Ultra 5G e primit în teste de la Orange, prin Smartphone Tester.

Am scris încă de la început că îmi place telefonul, eu oricum am preferat mereu ecranele mari, dar cred că S20 Ultra e mai mult de nișă, majoritatea se vor orienta spre S20, mai mic și mai ieftin. S20 Ultra 5G e 4900 lei la abonament sau 6500 lei la liber.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G – primele impresii

Evident, toată lumea e interesată de camerele foto, cât de bune sunt, mai ales că Samsung ne-a povestit prin reclame despre Space zoom 100x. În momentul de față avem un telefon ce face poze și fotografii foarte bune, cu zoom, să nu mai zic de filmarea 8K, dar aplicația foto mai are nevoie de câteva îmbunătățiri.

Am testat camerele foto de pe Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Momentan folosesc un Huawei P30 Pro ca telefon personal, și ținând cont de faptul că Huawei nu va mai avea acces la serviciile Google dacă nu apare un miracol, sunt conștient că va trebui să mă reorientez pe viitor. Samsung pare alegerea logică, și am încercat să fac um rezumat al plusurilor și minusurilor pentru S20 Ultra 5G

Plusuri

 • Ecran AMOLED de 6,9 inchi, mare, luminos, la 120Hz.  E cel mai mare ecran de pe un telefon Samsung, până acum.
 • Camera cu periscop, ce oferă un zoom excelent până la 30X.
 • Filmează 8K la 24 fps, 4K la 30 sau 60 fps și 1080p la 30 sau 60 fps, cu stabilizare foarte bună.
 • Procesor Exynos 990,  foarte performant.
 • Difuzoare stereo puternice.
 • Încărcare ultrarapidă.
 • 5G, deși ești acoperit pentru următorii 2-3 ani.

Minusuri

 • Scump, chiar și raportat la celelalte modele de top de la concurență.
 • Bateria ține cu 20-30% mai puțin dacă setați ecranul la 120Hz – recomand mai mult pentru jocuri. La 60Hz la finalul zilei aveți minim 20% baterie, dacă folosiți telefonul intens. Sper să adauge un mod dinamic pentru a ajusta rata de reîmprospătare, 120 Hz nu e necesar mereu.
 • Sistemul de camere e foarte bun, dar nu vă bazați pe fotografiile făcute cu camera la 108 MP, ocupă mult spațiu, cam 30 MB fotografia, și diferența în detalii nu este enormă.
 • ‘Space zoom 100x’ e doar marketing, nu prea îl poți folosi în viața reală la maxim.
 • Senzorul de amprentă ar putea fi un pic mai rapid, uneori am senzația de întârziere.

În concluzie, știu că S20 Ultra 5G are cel mai bun hardware la ora actuală, cele mai tari specificații, software ce rulează fin, și camerele sunt bune, scot fotografii faine în majoritatea situațiilor.

Totuși, e un telefon imens, dacă nu îți place genul ăsta de telefoane clar nu te va atrage. Ecranul la 120Hz e superb, dar dacă ții mult la baterie îl vei folosi tot la 60Hz, ca să treci peste zi. Și da, putem pune carduri de memorie microSD până la 1 TB, dar memoria internă e de doar 128 GB. Chiar nu se putea un 512 GB măcar, ținând cont de faptul că un minut de filmare 8K ocupă mai bine de 500 MB?

Poate că sunt eu prea cârcotaș, dar la banii ăștia cred că oamenii vor dori să aibă cel mai bun telefon punct, fără dar-uri.

S20 cred că va fi un hit, are aproape toate dotările de pe S20 Ultra la un preț mai accesibil, de la 2900 lei la abonament. Eu probabil pe acela l-aș cumpăra dacă mi-aș schimba acum telefonul. E ok și ca upgrade de la S9 sau modelele mai vechi.

Modelul de top, S20 Ultra 5G, va prinde doar la cei care vor cele mai noi tehnologii și nu au o problemă cu prețul ridicat.

RECOMANDĂ
 • 100
 •  
 •  
 •  
 •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
8 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei
Andrei
7 aprilie 2020 22:00

Ok, deci strângem bani pentru S20. 😀

Robert
Robert
10 aprilie 2020 12:49

De ce nu salt la Oneplus de la Huawei?

Anda Darie
12 aprilie 2020 08:58

Cand ai incercat ultima data un Nokia cu touchscreen? Ok, daca n-ai grija, iti belesti ecranul, dar par a fi ok-ish in rest…

Mitranescu
14 aprilie 2020 01:25

Salut! Ce ai alege intre s10 plus si un s20 simplu?

8
0
Lasă un comentariux
()
x