Săraci dar faimoși

E un articol pe Insider, despre un set pentru ședințe foto amenajat într-un magazin de haine din State, set care seamănă cu interiorul unui avion privat. E un fel de experiment, dar toată lumea stă la coadă pentru a se poza acolo și a posta pe Instagram poze pentru care să fie admirați. Și problema e aceeași, că sunt mulți oameni naivi care nu realizează un lucru simplu, viața reală nu seamănă cu ce vedem noi pe Facebook. Cam două treimi din utilizatorii rețelelor sociale își periază profilele, pozele, pentru a crea o realitate mai interesantă pentru cei care îi urmăresc pe internet.

Mi se pare și mai periculoasă chestia asta în rândul tinerilor și adolescenților. Dacă ai trecut de 30 de ani probabil ți-ai luat suficiente șuturi de la viață astfel încât să nu mai crezi că tot ce zboară pe internet se mănâncă, dar când ești tânăr crezi că toți prietenii tăi o ard prin vacanțe, își cumpără doar haine de fițe și ies mereu la terasă.

În realitate majoritatea oamenilor lucrează 8-10 ore la birou, stau în trafic, merg la cumpărături în weekend și se bucură dacă prind două săptămâni întregi pentru o vacanță pe undeva, eventual la all inclusive.

Am mai scris despre asta, sunt mulți oameni îngropați în rate care prezintă un stil de viață fabulos pe rețelele sociale. Chiar și vedetele alea online admirate de tineri, majoritatea trăiesc de la o  lună la alta sau fac compromisuri jenante, pentru a își menține stilul de viață afișat pe Instagram, rețea ce s-a umplut de spam și reclame jenante.

Evident, toți vrem să fim admirați de cei din jur, online sau offline, întrebarea este ce preț suntem dispuși să plătim pentru asta?

 

Recomandă prietenilor!Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
Notify of