Problema cu știrile false de pe internet

Până de curând site-urile ce propagau știri false erau luate la mișto, dar acum se trezesc toți oamenii că problema e mult mai gravă. Râdem noi, glumim, dar uite că pe internet se pune botul la așa ceva, site-urile astea ajung să influențeze rezultatul alegerilor de președinți. Și majoritatea site-urilor nu o fac din convingere, doar pentru banii din reclame.

Managerul site-ului conspiraționist Expunere.com, implicat în dezinformarea din campania electorală americană.

Facebook zice că lucrează la curățarea news-feed-ului, vor implementa un sistem mai eficient de raportare a știrilor false. Google deja zice că a luat măsuri.

Adevărul e că site-urile de știri false nu vor dispare prea curând. Propaganda și manipularea offline s-a mutat pe internet, unde e mai greu de controlat și monitorizat. Nu vă amăgiți, se joacă murdar. Politicienii susțin din plin mizeriile astea, partidele au site-uri (și televiziuni) dedicate unde aruncă cu mizerii în contracandidați, evident, în mod anonim.

Facebook și Google susțin în declarații că fac eforturi pentru a filtra știrile, dar în realitate nu au nici un interes să facă asta, site-urile de știri generează trafic, deci și bani pentru ele.

Până la urmă totul se rezumă la noi, să nu ne lăsăm manipulați așa de ușor când citim ceva pe internet. Nu tot ce zboară pe internet se mănâncă, și înainte de a da share repede la un articol senzațional urmați pașii ăștia pentru a fi siguri că nu ajutați la propagarea prostiei.

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   

4
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Marius
Vizitator

Sustin chiar si financiar baietii. Chiar si pe la noi. Stiu ca baietii rosii care s-au mai “decolorizat” au tot cumparat site-uri micute, de impact, pentru manipularea specifica, de campanie.

Le scot la iveala cand trebuie… cu un fb ads, cu ceva…

fede
Vizitator

Toată agitația din aceste zile a adus și un lucru bun.

expunere.com: This page is under construction. Please come back soon!