fbpx

Vin străinii și ne iau joburile

Pe un grup de Facebook format mai ales din antreprenori o agenție de plasare personal a pus anunțul de mai jos, prin care afirmă că aduc muncitori din Asia care muncesc 6 zile din 7. Nu au fitze, nu comentează, nu fac grevă. Mâ gândesc că ăsta e visul umed al multor patroni români, să aibă niște angajați plătiți cu salariul minim, care să muncească nonstop. Înțeleg că în multe domenii lipsește personalul, dar ce m-a speriat e faptul că din sutele de comentarii au fost foarte puține care au criticat felul în care e redactat anunțul, pe stilul nu vrea cineva niște sclavi ieftini? Majoritatea voiau detalii. Asta e trist.

Muncitori din Asia, calificati sau necalificați fără niciun cost. Doar plătești salariul de 2200 lei net, cazare și masa!
Muncesc 6 zile din 7. Nu au fitze, nu comentează, nu fac greva!
Condițiile de angajare sunt aceleași ca ale unui cetățean roman.
De asemenea putem oferi leasing de personal asiatic în toate domeniile, pe baza de prestări servicii cu agenția noastră!

Nu neg că există multe domenii unde românii nu vor să lucreze, sau cer salarii prea mari, raportat la veniturile generate de acel job, dar asta arată că și tara noastră a evoluat din punct de vedere economic, nu ne mai mulțumim cu joburile entry level.

Străinii care vin acum să lucreze la noi din Asia fac ce făceau și românii în anii 90, când milioane au plecat afară pentru un trai mai bun. Pentru ei 400 de euro pe lună poate că sunt ok, față de 100 euro la ei acasă.

Totuși, constat că societatea noastră nu a învățat nimic din experiența acelor ani, tratăm străinii ce vin să lucreze la noi cum ne tratau vesticii pe noi acum 30 de ani. Asta e trist, că mental nu am evoluat.

Cât despre străinii care vin și ne iau joburile e ceva normal, s-a întâmplat în toate țările dezvoltate ca joburile entry level să fie făcute de persoane din alte țări. Important e să ne pregătim și să putem realiza joburile specializate, bine plătite, că altfel ni le iau și pe astea.

Recomandă

6 Comentarii

  1. Nu pot să spun decât că este trist, nu căscăm ochii, suntem cei mai inteligenți dar nu învățăm din istorie,” dacă nu suntem noi în locul lor ce ne interesează”. Oho dar suntem…poate părinții noștri s-au sacrificat viața prin Europa în condiții la fel sau mai rele sa ne țină prin scoli, că de fapt sa nu știm decât să facem un ban la final nu sa și vedem ce se întâmplă în societate.

  2. Sunt peste o sută de filipinezi la șantierul naval din orașul meu,dar au salariile mai mari decât ale romănașilor noștrii ,iar munca e la fel.Sunt curios și eu de ce?

  3. Cred ca anuntul este foarte neclar. Sa platesti 22oo net , sa-i dai masa, sa-i dai cazare ? Atunci cu cat trebuie sa-l platesti brut? Si 6 zile cate 8 ore sau zi lumina? Nu cred ca exista asa o oferta.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *