fbpx

Când îți faci casa pe terenul altuia

După ce mai multe platforme social media au suspendat conturile lui Trump sau au șters mesajele instigatoare ale acestuia, când s-au convins că președintele e terminat din punct de vedere politic și nu mai pot păți nimic, mai mulți oficiali europeni au criticat felul în care companiile de tehnologie gestionează conținutul creat de utilizatori.

Pe viitor probabil vom vedea tot mai multe acțiuni luate de guverne pentru a controla libertatea acestor platforme. Pe termen scurt brandurile și utilizatorii ar trebui să își pună multe semne de întrebare, atunci când decid să își construiască prezența online sau afacerea bazându-se exclusiv pe alte platforme, adică construind casa proprie pe terenul altuia.

Indiferent că ne place sau nu Trump și ce a făcut cât a fost președinte (eu nu îl suport deloc) , suspendarea lui de pe Twitter ne reamintește că nu e deloc ok să depinzi complet de o platformă pentru a comunica, nu e normal ca viitorul tău sau al afacerii tale să fie integral la mâna unor corporații care schimbă constant regulile jocului.

Din 2013 tot zic că Facebook nu ne aparține, asta se aplică și pentru Twitter, Linkedin, TikTok sau orice altă jucărie unde nu plătim nimic pentru a avea o prezență.

Vreți să aveți controlul asupra mediului și mesajului, vreți să comunicați direct cu clienții sau cititorii? Investiți în site-uri, magazine online, bloguri, email marketing, canale de comunicare unde regulile sunt stabilite de voi.

Da, e mai scump la început, e mult mai mult de muncă, aveți de plătit pentru hosting, domeniu, site, programare, mentenanță, promovare, creare de conținut, dar nu veți avea surpriza de a fi dați afară în fundul gol din propria acasă, pentru că proprietarului terenului nu îi mai place fața voastră.

Recomandă

4 Comentarii

  1. Eu nici comentariile de pe blog nu le idexez pe Facebook, am văzut în mai multe “case de oameni” și asta e unul din motive, al doilea este că trebuie să mă loghez sa comentez. Deci nu!

  2. Trebuie să mă obișnuiesc să scriu mai des pe blog.
    Numai că tema pe care o am nu este potrivită și pentru text scurt cum este cel pentru Twitter.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *