The MEN test – 6 reguli pentru un bărbat îngrijit

Cu toții cred că știm clipul ăla amuzant în care tipul iese din duș și se șterge rapid și neglijent cu prosopul, lăsând un dezastru peste tot pe unde trece. Râdem pentru că ăsta e stereotipul, femeile au grijă de ele pe când bărbații sunt mai neglijenți în ce privește propria persoană. Așa să fie oare?

Eu cred că epoca bărbaților macho, cu păr pe piept, a apus demult. La fel, nu apreciez nici metrosexualii care se îngrijesc mai mult decât o femeie, care se dau cu ojă transparentă pe unghii, se epilează peste tot și își pun trei tone de gel în cap chiar și atunci când stau în casă. Cred însă că un bărbat trebuie să fie îngrijit, iar pentru asta nu e nevoie de lucruri extreme.

Dove Men +Care

De două săptămâni testez noua gamă de produse speciale pentru bărbați de la Dove, Men +Care, și cu ocazia asta am reflectat mai mult asupra lucrurilor care fac ca un bărbat să fie prezentabil în societate, care fac un bărbat mai plăcut de către ceilalți. Recunosc, am reflectat mai ales sub duş.

Ce trebuie să facă un bărbat adevărat pentru a fi mereu prezentabil:

  1. Să facă duș zilnic, nu doar vara ci și iarna. Da, poate chiar să folosească unul din gelurile de duș Dove Men +Care, așa cum fac și eu de 2 săptămâni. Îl recomand pe cel din gama Extra Fresh, miroase foarte bine.
  2. Să își tundă părul măcar o dată la 1-2 luni. Personal prefer părul scurt, dar nu am nimic cu bărbații care au părul lung, cât timp îl îngrijesc. Mă refer la cel din cap, în alte locuri fiecare cu opțiunea lui.
  3. Să își taie unghiile cel puțin o dată pe săptămână. Cu ocazia asta se poate face și puțină manichiura și pedichiura, pielițele alea de lângă unghii arată ca naiba dacă nu sunt tăiate la timp.
  4. Să se bărbierească măcar 1 data la 2 zile. Știu că sunt unii care preferă barba sau ciocul pentru a arăta cât de masculi sunt ei, dar asta nu înseamnă că trebuie să arunce lama la coș, din contră, e nevoie de mai multă atenție. Cât despre purtatul barbei pentru a arăta că ești rebel cred că e fumată de mult ideea. Dacă stai doar în casă ok, nu te bărbieri, dar când ieși în societate fă un efort minim și aranjează-ți fața.
  5. Să se parfumeze, dar discret. Nu e nevoie de tone de parfum, de fapt nu recomand asta nici măcar femeilor. Un bărbat adevărat trebuie să lase în urmă o notă discretă de parfum, nu miros de sconcs.
  6. Să ia măsuri împotriva transpirației. Noi bărbații transpirăm mai mult ca femeile, de aceea avem nevoie de un deodorant eficient, fie el spray, stick sau roll-on. Cică cele din gama Dove Men +Care sunt foarte potrivite pentru pielea sensibilă și oferă protecție timp de 48 de ore. Nu am reușit să le testez așa de mult, de regulă mă dau dimineața cu spray-ul și seara când ajung acasă intru direct sub dus. Totuși, dacă vă ține puteți face un experiment timp de 2 zile, eu prefer dușul.

Cam astea zic eu că ar fi regulile minime pe care trebuie să le respecte un bărbat pentru a fi prezentabil, pentru a fi îngrijit. Nu consumă enorm de mult timp, dar impactul poate fi enorm asupra celorlalți și asupra propriei persoane. Pe lângă primele șase putem adăuga și recomandări pentru vestimentație, comportament în societate, dar cea mai importantă e igiena.

Ați văzut vreodată un bărbat cu barbă, părul vâlvoi și mirosind a transpirație dat ca exemplu de om de succes și cu priză la public? Eu nu.

Ce alte recomandări mai sunt pentru bărbații secolului 21 care vor să fie îngrijiți?

Recomandă prietenilor!6
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
akbar
Vizitator
akbar

SĂ SE SPELE PE DINȚI?!
zic și eu…

Tzury
Vizitator

Mai spun eu una… nu prea imi iese, dar e buna pentru mindset 🙂

Fa miscare 10-15 minute dimineata.

Ndrei
Vizitator
Ndrei

Sa nu se imbrace in culorile curcubeului, sa stie cum sa asorteze niste piese de imbracaminte.

Sa nu foloseasca parfumuri din alea tipatoare.

tudor.c
Vizitator

Nu stiu daca sunt reguli absolut imperative, dar imi pare rau pentru cei ce nu le cunosc. Orice individ major si vaccinat ar trebui sa stie ca nu trebuie sa poarte pantofi negri si ciorapi albi sau sa-si ridice pantalonii pana deasupra buricului. Varful cravatei trebuie sa atinga catarama de la curea sau sa ajunga cel mult pana la jumatatea cataramei. Stiu stiu, pare putin cam mult, dar vorbim de oameni de succes cu priza la public, nu?

ynx
Vizitator
ynx

mirosul de picioare ,pt cei care au probleme 😉 (in incapere)