fbpx

Top 5 trenduri în social media pentru 2023, conform ChatGPT

Probabil 2023 va fi anul în care se va discuta mult prea mult despre inteligența artificială și aplicațiile ei online, în condițiile în care ChatGPT versiunea 3 e menționat peste tot, deși informațiile pe care le are sunt la nivelul lui 2021, iar versiunea a patra se spune că va fi uimitoare, cu date actualizate la zi. O să fie și mai interesant când accesul va fi contra cost, că momentan toată lumea se joacă cu el pe gratis, dar când va trebui să punem cardul se schimbă lucrurile, zic eu.

Între timp rămân la părerea mea, AI nu ne va fura joburile, dar vom avea aplicații care ne vor ușura munca. De exemplu, un blogger sau copywriter ar putea să scoată niște articole decente plecând de la ce oferă ChatGPT. Sub nici o formă nu aș recomanda publicarea de articole scrise direct de AI, se vede că sunt o colecție de texte de pe net reformulate, dar pot fi puncte de plecare.

Deasemenea, nu știam că ChatGPT merge și pe română, cei care scriau articole proaste la grămadă ieftin vor rămâne fără job de mâine. Și ajută să oferi instrucțiuni cât mai precise despre ce ai nevoie.

De exemplu, când i-am cerut să Scrie un articol cu top 5 trenduri în social media pentru 2023, de minim 500 de caractere. Scopul articolului este să fie cat mai atractiv și să nu repete aceleași clișee care apar în articolele similare am primit asta:

2023 va fi un an plin de schimbări și provocări pentru industria social media, iar marketerii trebuie să fie pregătiți să se adapteze acestor tendințe. Iată top 5 tendințe din social media care vor avea cel mai mare impact în acest an:

Conținutul generat de utilizatori (UGC) va deveni esențial. Utilizatorii se așteaptă ca marcile să le ofere posibilitatea de a-și împărtăși experiențele prin intermediul conținutului generat de ei. Acest lucru poate fi realizat prin organizarea de concursuri, prin încurajarea utilizatorilor să își împărtășească experiențele sau prin folosirea de aplicații care permit crearea de conținut.

Platformele social media vor deveni tot mai integrate cu platformele de comerț electronic. Social commerce va deveni o tendință tot mai importantă, oferind utilizatorilor posibilitatea de a face cumpărături direct din aplicațiile de social media.

Conținutul video va fi din ce în ce mai important. Aplicațiile de social media vor încuraja utilizatorii să își împărtășească experiențele prin intermediul videoclipurilor și vor dezvolta noi formate de conținut video, cum ar fi IGTV sau TikTok.

Social media va deveni tot mai personalizat. Platformele de social media vor utiliza informațiile despre utilizatori pentru a-i oferi conținut personalizat și pentru a-i conecta cu alți utilizatori care au interese similare.

Utilizarea de tehnologii precum inteligența artificială și realitatea augmentată va deveni tot mai frecventă. Acestea vor permite marcilor să ofere experiențe mai interactive și mai captivante utilizatorilor, precum și să analizeze datele pentru a îmbunătăți campaniile de marketing.

Este important să fii mereu la curent cu tendințele din social media, iar acestea sunt doar câteva dintre cele mai importante tendințe pe care ar trebui să le urmărești în acest an.

Țineți cont de faptul că informațiile sunt la nivelul lui 2021, deci apar multe clișee și truisme, dar aș putea lucra cu textul pentru a scoate un articol decent, personalizat.

Bonus, imaginea din articol e generată tot de AI, gratuit, cu www.stockai.com.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *