fbpx

Ultima respiratie a outdoor-ului

Apropo de campania POC, cea cu panourile stradale pe care nu scria nimic, doar POC, au aparut si rezultatele cercetarii de marketing efectuate:

Campania a constat in inventarea unui brand, POC , caruia i s-a facut publicitate doar in outdoor, in orasele mentionate. Dupa o perioada in care publicul era expus la mesaj, s-a facut o cercetare reprezentativa la nivelul populatiei cu varste intre 14 si 45 de ani.

Potrivit rezultatelor, 63,7% din participantii la studiu au recunoscut „brandul” POC, iar 71% dintre cei care isi amintesc panoul au afirmat ca le plac afisele POC.

Sa ne intelegem. Outdoor-ul e scump, poate chiar prea scump pentru beneficiile oferite. Criza a lovit puternic in publicitatea stradala, iar agentiile s-au gandit sa realizeze o campanie care va demonstra utilitatea outdoor-ului si beneficiile sale: POC.

Care ar fi beneficiile? Ca daca realizez o campanie outdoor 63% dintre oamenii care trec pe langa panou vor recunoaste brandul meu? Asta ma ajuta sa vand mai mult? Ma indoiesc.

Outdoor-ul e ok pentru crearea de notorietate, pentru complacerea in situatii gen „lumea ne stie acum”, dar cum masuram eficienta lui in vanzari?

Recomandă

4 Comentarii

  1. Intrebarea ta duce in primul rand cu gandul la online, unde intr-adevar targetarea se face mult mai precis. Cu toate astea, fiecare canal media poate/trebuie tratat si exploatat in particular, dupa beneficiile pe care le poate aduce. In opinia mea, outdoor-ul este un „must” al mixului media, sau chiar piatra de temelie (in majoritatea cazurilor, depinde evident si de ceea ce vrei sa comunici). Efectele outdoor-ului trec de cele mai multe ori, in opinia mea, barierele cuantificabilului, si aduc beneficii de nemasurat pentru brandul promovat.
    Sa luam in genere un exemplu rudimentar, dar suficient de elocvent: – cazul unui fond de investitii/banci/asigurator s.a.m.d.: crezi ca ai mai avea incredere sa-ti investesti rodul muncii tale in institutia in cauza, daca firma respectiva nu ar avea forta sa sustina o campanie outdoor?
    Inchipuie-ti un „Times Square”, Tokyo, Beijing, Londra (chiar si Piata Unirii din Bucuresti, pastrand proportiile 🙂 ) fara reclamele gigant; inchipuie-ti ca mergi pe strada din urbea ta, in secolul XXI si nu vezi nici o forma de panotaj. Mie mi se pare o imagine putin trista, unde nimeni nu vrea sa comunice deschis, ci exclusiv.
    Desi pe-alocuri iti impartasesc opinia, in opinia mea atat titlul articolului cat si concluzia sunt putin prea acide, nu? 🙂

    • Personal as aprecia un oras care sa nu fie invadat de panouri. Ca marketer le inteleg utilitatea, insa cum spuneam, sunt utile pentru branding si notorietate, cred ca sunt alte metode mai bune care convertesc in vanzari reale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *