fbpx

Ne trebuie 8 zile de vacanță

Dacă tot se discută despre stresul dinaintea plecării în concediu m-am gândit că poate mulți nu realizează de ce sunt recomandate vacanțele mai lungi, și dacă tot vorbim de vacanțe lungi, cam cât de lungi trebuie să fie ele?

Potrivit cercetătorilor, ne trebuie exact 8 zile de vacanță, nici mai mult, nici mai puțin.

Studiile zic că în timpul unei vacanțe nivelul fericirii crește în primele zile, și ajunge la maxim în ziua a opta, după care coboară câte un pic.

Ne trebuie zilele astea ca să ne acomodăm cu noua rutină, să ne deconectăm de la cotidian, să ne relaxăm. După ce au trecut opt zile nu mai suntem la fel de entuziasmați, noutatea dispare, dar putem reveni la viața normală cu bateriile pline.

Chestiile astea le-am descoperit și noi, dacă mergeam pe undeva doar pentru 3-4 zile simțeam că nu apucăm să ne relaxăm suficient, și fix când începeam să ne obișnuim trebuia să ne întoarcem acasă.

Dacă plecam 2 săptămâni era deja prea mult, deja prin ziua a zecea ne plictiseam, oricât de faină ar fi fost locația.

Cam asta e faza cu lungimea concediilor, minim 8 zile, și nu uitați încă o chestie, când reveniți acasă mai lăsați-vă încă o zi liberă pentru a intra în normal, nu vă întoarceți duminică la 11 noaptea cu mers la job luni de la 7. Vorba aia, cel mai bine când te întorci din concediu e să îți iei o vacanță. 🙂

Pentru voi câte zile are vacanța ideală?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Cand mergeam la mare in Croatia, sub 15-16 zile nu mergeam. Ne lua 12 ore de condus pana acolo, sa merg 8 zile insemna ca nici nu am despachetat, ca si plec acasa. In Italia mergeam la prietena mea macar 3 saptamani, sa avem timp si de vazut si de odihnit (cu copil prefer sa rup cu vizite o zi, apoi ne odihnim o zi, apoi iar o zi de preumblat etc.).

    In SUA veneam cate 6 luni odata, acum planificam in Europa in jur de 2 luni, altfel nu prea merita deranjul. Avantajul programului flexibil si al faptului ca revenim acasa in Romania sau la prieteni in alte tari.

    • True, dar atunci mai combini și munca cu vacanța. Teoretic și noi putem pleca cam oricât, practic după 10 zile maxim trebuie să mai și muncim, că sună telefoanele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *