fbpx

Vă era dor de conferințe offline?

A fost ciudat în perioada de început a pandemiei, am trecut prea brusc de la mers la birou și tot felul de evenimente offline la work from home și conferințe pe Zoom sau alte platforme. Dar ne-am adaptat, unii dintre noi parcă prea bine chiar, și acum sunt 2 tabere, cei care vor work from home și evenimente online, și cei care abia așteaptă să meargă la muncă și să participe la evenimente, față în față.

Voi de care parte sunteți?

Eu sunt prins la mijloc. Pe de o parte am fost mereu fan al mersului la birou, deși pot lucra de oriunde. Am senzația că sunt mai productiv, că mă concentrez mai bine, plus că intervine și partea de socializare – mai vorbești cu un coleg, te mai vezi cu un client, mai iei un prânz prin oraș, mai întâlnești lumea.

De cealaltă parte, când toate conferințele și evenimentele au trecut pe online eu am profitat mai mult, locuind mai pe la țară. Înainte nu aș fi condus 5 ore sau  nu aș fi alocat 2 zile pentru un eveniment pe undeva prin țară, dar hey, dacă trebuia doar să apăs pe Join și să aloc 2 ore în calendar mă tenta, deja făceam loc în agendă.

Acum remarc că se încearcă o revenire la normalitate, cât se poate în condițiile actuale. Au început evenimentele offline mai micuțe, se discută și despre conferințe offline din toamnă, inboxul e plin de comunicate și invitații. Și organizatorii speră să se miște lucrurile, îi înțeleg, după 1 an și jumătate fără încasări.

Eu nu știu ce să zic, îmi doresc socializare și să întâlnesc oameni noi, sunt foarte ok să socializez și acum la terase și în spații deschise, dar parcă nu m-aș grăbi să merg în săli închise, cu sute de oameni în jur.

Doar eu gândesc așa sau ați rămas și voi cu sechele din astea? Mai scăpăm de ele?

Recomandă

4 Comentarii

 1. Plus 1, cred ca evenimentele offline nu isi vor reveni prea curand, chiar daca trece pandemia. Probabil viitorul e unul mixt, cu bilete dar si acces online, si niste bonusuri pentru cei care participa offline.

 2. Pentru mine conferințele erau un motiv de stat în București. Mergeam și filmam, unele din ele nefiind acoperite de nimeni altcineva.

  După apariția pandemiei, au început să filmeze foarte multe evenimente, și în prezent mulți din cei care nu obișnuiau să filmeze conferințele acum le filmează.

  My job here is done. :))

  Altfel, da, îmi place să merg la conferințe, nu merg de la Năvodari la București pentru ele, dar de la Năvodari la Constanța da.

  Mai filmez și azi, doar că mult mai puțin ca anterior.

  Legat de cele online, le ascult în fundal și fac altceva, ca pe un podcast. Dacă e o conferință foarte tehnică, prind foarte puține idei, dar cât de cât tot ajută și ele. Însă una cu termeni mai “umani” îmi place să o ascult.

  Prefer să urmăresc conferințele pe YouTube post-eveniment, decât să fiu forțat să intru pe Zoom la ora X.

 3. Dor mare de interacțiunea face to face și de revenirea full-time la biroul din clădirea lui aferentă de firmă……Nu se compară cu nimic….Niciun tool din lume asta nu suplinește întâlnirea omului cu om…Doar așa simțim că suntem cu adevărat vii…..separați de un ecrane doar simulăm umanitatea și ne mai grăbim și trecerea, că toate gadget-urile emană radiații, strică ochi, dezvoltă comportamente compulsive la excesul de utilizare …și câte altele!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *