fbpx

Vești proaste pentru influencerii mari care NU livrează

Cum vor lucra brandurile cu influenceri în 2023? Când am scris articolul cu trenduri pentru anul viitor am spus că agențiile și companiile sunt mai atente la rezultate, se folosesc linkuri personalizate cu parametrii UTM, cerințele și obiectivele sunt mai clare în campanii, nu mai e suficient doar să pui și tu un Story acolo.

Uite că apar și cifrele care să confirme faptul că domeniul se schimbă. MOCAPP a publicat o analiză,  pe platforma lor de intermediere a colaborărilor branduri- influenceri, peste 85% dintre creatorii invitați să participe în 2022 la campanii publicitare fac parte din categoria micro și nano-influenceri (între 5.000 și 100.000 followers).

Brandurile își aleg o parte dintre creatorii de continut pe baza rezultatelor din campanii anterioare, dar includ, în majoritatea campaniilor derulate anul acesta, și nume noi de influenceri cu care nu au mai colaborat anterior.

Asta îmi spune 2 lucruri mie, citind printre cifre. Sunt multe branduri care au lucrat cu influencerii mari și scumpi și s-au fript uneori la rezultate, iar ulterior au descoperit că pot obține rezultate mai bune lucrând cu influencerii mai mici.

În al doilea rând, în 2022 bugetele au fost mai restrânse, deci brandurile au căutat să obțină best “bang for the buck”, să diversifice colaborările. Au intrat și branduri noi în joc, poate că nu și-au permis tarifele influencerilor cu milioane de urmăritori, dar s-au adaptat.

Desigur, influencerii mari o vor duce bine mersi în continuare, mai ales dacă oferă și rezultate pe măsura tarifelor percepute, dar probabil vom vedea mai multe campanii cu influenceri mai mici ca număr de urmăritori.

Teoria mea este că de multe ori ei livrează mai bine, dacă îi alegi cu grijă, deoarece sunt mai apropiați de comunitate, aleg colaborările cu atenție, nu recomandă chiar orice, și oamenii au mai multă încredere în recomandările lor, față de influencerii mari.

Deasemenea, tot pe Instagram se fac majoritatea campaniilor cu influenceri, probabil în 2023 va crește mult TikTok:

Rețele sociale: (2022 vs 2021)

  1. Instagram: 58.9% vs 79%
  2. YouTube: 17.6% vs 8%
  3. TikTok: 13% vs 5%
  4. Facebook: 6.8% vs 5%

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *