fbpx

Viata de noapte in Romania sau lipsa ei

Articol publicat de mine in doua etapa a concursului bloggeri.ro.
Apasa butonul I like it pentru a vota, pe bloggeri.ro.

In ultimul timp, de fapt de vreo 2 ani incoace, termenul viata de noapte a devenit cam strain pentru mine. Si nu pentru ca nu as avea bani sa merg sa ma distrez, ci pentru ca am inceput sa constientizez ca exista si alte forme de distractie, pe langa mersul noapte de noapte in cluburi, inecat de fumul de tigara si ametit de lasere, proiectoare si diversele mirosuri. Bine, si serviciul a inceput sa aibe o importanta din ce in ce mai mare, dar nu este principalul motiv.
Era o perioada cand credeam ca asa o sa o tin mereu, in fiecare week-end prin cluburi. Ei bine, lucrurile se schimba. Poate unul din motivele indepartarii de viata de noapte este faptul ca la fel ca si in multe alte orase, nici in Iasi nu mai gasesc cluburi/localuri cu o ambianta care sa ma multumeasca, toate au ajuns exact la fel. Poate Pub 25 difera putin, deoarece muzica este un colaj de melodii mai vechi si mai noi, hituri din anii ‚80, latino, dance si mai putin house, drum’n’bass, etc…
Un lucru nu il inteleg, mai toate cluburile promoveaza acum aceste genuri de muzica. Nu zic, imi place si mie, ascult, dar poate vreau intr-o seara sa dansez pe muzica latino! Ce fac, pregatesc o petrecere? Tin minte ca in Italia, de exemplu, erau numeroase cluburi care ofereau in fiecare noapte un alt gen de muzica. Joia era latino, vinerea R’N’B, sambata house, muzica electronica si asa mai departe. In Spania la fel, si doar si acestea tot tari latine sunt.
Ei bine, la noi nu e asa, poate si pentru ca publicul roman nu e invatat sa gandeasca pentru el, se multumeste sa inghita ceea ce i se baga pe gat. In România majoritatea proprietarilor de cluburi inca merg pe ideea de discoteca de prost gust cu bauturi variate şi preţuri piperate, foarte putini au inceput sa realizeze conceptul de club axat pe un anumit tip de clienti, chiar daca acesta ar fi diferit de trendul general.
Toate cluburile noi aparute promoveaza acelasi lucru. Atunci, cum mai reusesti sa te diferentiezi de concurenta, sa oferi ceva unic, pentru a iti forma o clientele fidela? Poate prin decor, desi si aici, multi considera ca 3 canapele, 2 scaune si 2 proiectoare sunt de ajuns.
Chiar si in capitala exista doar vreo 10 cluburi mai aranjate cu preturi şi atmosfera apropiate de cele occidentale, completate, cel puţin in zona centrala, de baruri cu atmosfera si preturi acceptabile.
Bine macar ca fetele din Romana sunt mult mai frumoase decat cele pe care le vezi prin cluburile din afara, iar siguranta nu e o problema, te poti distra linistit.
Deci avem fete frumoase in cluburi, avem locatii unde se pot face lucruri foarte bune, mai trebuie schimbata doar mentalitatea.
Nuu, nu sunt multumit de viata de noapte din Romania, pentru ca oferta e prea slaba si prea putin diversificata. Poate de acum incolo se va schimba ceva!

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *