Vrei să fii ZEN? Nu te mai chinui să îi convingi pe toți că ai dreptate

Când eram mai tânăr (și mai prost) credeam că atunci când am dreptate într-o discuție trebuie sa merg până în pânzele albe pentru a explica și demonstra interlocutorului de ce și cum, pentru a câștiga eu. Uneori îmi ieșea, alteori nu, dar timpul meu tot pierdut era. Odată cu maturitatea a venit și revelația – nu am nimic de câștigat, chiar dacă argumentele sunt de partea mea. Așa ajungi mai rapid la ZEN, alegând să renunți.

Odată cu maturitatea am descoperit că am ajuns să las de la mine în discuții, să zic mai des Ai dreptate în discuții pe subiecte controversate, chiar dacă nu e cum zice interlocutorul, chiar dacă am argumente și cifre și studii pe care le pot folosi. Pentru că nu merită.

Mă uitam pe Facebook aseară, sunt grupuri unde oamenii petrec ore întregi în discuții interminabile, doar pentru a arăta interlocutorilor că se înșeală. Ok, vin cu un argument, vin cu două, dacă interlocutorul le ignoră nu are sens să mai continui discuția, că viața e scurtă.

Gândiți-vă că pierdem poate zile întregi din viață în certuri cu necunoscuți pe internet, în loc să citim cărți bune, să ne uităm la filme faine, să ieșim la o plimbare sau să ne descoperim vreun talent ascuns. Și nu cred că ieșim mai câștigați cu internetul.

Viața e mai simplă atunci când nu te chinui să le arăți tuturor că e fix așa cum zici tu.

Recomandă prietenilor!
  • 91
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
2 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Ioan Moro

E mai simpla, da.

Dar nu te stie lumea…