fbpx

Impresii după o săptămână cu Samsung Galaxy S8+. Bonus, cum e camera foto.

După ce am făcut unboxingul Galaxy S8+ și am pus poze cu el pe Facebook m-a căutat lumea să mă întrebe de unde l-am luat, prin ce combinație. Nu e nici un secret, l-am primit în teste de la Orange prin programul Smartphone Tester, program în care vă puteți înscrie și voi. La Orange costă 749 euro (S8) și 835 euro (S8+). Oficial va fi disponibil de pe 28 aprilie, dacă faceți precomandă acum îl primiți de pe 19. Câteva impresii despre telefon și poze făcute cu camera mai jos, după o săptămână de testare.

În primul rând, că toată lumea mă întreabă asta, personal nu cred că merită upgrade-ul de la S7 sau S7 Edge. Da, ecranul care acoperă acum aproape toată fața S8 e superb, finisarea e mai faină, stă mai bine în mână, e un pic mai rapid, bateria un pic mai bună, dar per ansamblu diferențele nu sunt așa de mari, mai ales că și S7 și S8 au același senzor al camerei foto, diferă modul de procesare al fotografiilor. Și încă ceva, au mutat senzorul de amprentă pe spate lângă cameră, lucru care e util în practică, eu m-am obișnuit cu el la spate pe LG G5, problema este că e ușor să pui degetul pe obiectivul camerei în locul senzorului, ceea ce nu e ok, trebuia diferențiat cumva, de exemplu LG are un contur fin în jurul senzorului.

Cât despre upgrade, dacă aveți S6 da, merită să treceți la noul model. Aveți aici comparații detaliate între S7 și S7 Edge vs S8 și S8+. Evident, dacă banii nu sunt o problemă go for it.

Da, Galaxy S8+ poate fi folosit cu o mână, mai ales dacă ai mâini mari. Sorry Mr Trump. În clipul de mai jos mai dau rateuri deoarece mă uitam la ecranul camerei cu care filmam, dar în 90% din cazuri poți apăsa ok pe butoane și cu o singură mână. La S7 Edge aveam senzația că telefonul e foarte alunecos, de asta nu îmi plăcea ecranul curbat, la S8+ telefonul e mult mai stabil, nu îl scapi la fel de ușor din mână.

Diferențele între S8 și S8+ sunt la ecran, baterie și dimensiuni. Pentru 84 de euro în plus aveți pe S8+ un ecran de 6,2 inchi față de 5,8, o baterie de 3500 mAh față de una de 3000, iar greutatea e mai mare cu 21 de grame. În rest vorbim de aceleași dotări, specificații, cameră foto, accesorii. Voi decideți care vă încântă privirea mai tare. Personal cred că indiferent de model, S8 sau +, pe negru arată cel mai bine, mai ales pentru business.

Puteți băga S8 sau S8+ în apă fără probleme, carcasa este IP68
, rezistă până la un metru timp de 30 de minute. Asta înseamnă că puteți face poze în piscină sau în mare cu el lejer, sau dacă îl scăpați în chiuvetă ori budă nu veți plânge după el. Un tip a testat Galaxy S8 cu iPhone 7 prin scufundarea la mai multe adâncimi, rezultatele sunt în clipul de mai jos. E suficient să zicem că are nevoie de un iPhone nou. 🙂

Cât ține bateria la Galaxy S8+? Mă uitam că ecranul S8+ la rezoluția de 2220 x 1080 pixeli a consumat cam 25% în 3 ore, deci poate ajunge la 12 ore de ecran pornit. Inițial credeam că se va duce în zile de utilizare intensă, dar după ce scade la jumătate bateria parcă se consumă mai repede. În concluzie, un utilizator normal va obține cam 2 zile de la telefon, unul hardcore trece de 1 zi, poate chiar 1.5 zile. Evident, dacă setați ecranul pe rezoluția maximă de 2960 x 1440 pixeli va scade și durata de viață a bateriei cu aproximativ 20%. Eu personal l-am ținut pe 2220 x 1080 și nu am avut nevoie de rezoluția maximă.

Camera foto și video

Modulul de la camera foto de pe S8 și S8+ e același ca la S7, dar au schimbat felul în care procesează imaginile. Pe spate avem un senzor de 12 megapixeli cu deschidere F1,7, cu focalizare rapidă și stabilizare optică. Camera focalizează mai rapid ca pe S7, probabil datorită procesării.

Fotografiile au fost făcute pe automat, cu HDR auto, doar le-am redimensionat full HD ca să se încarce mai rapid. Imaginile sunt foarte detaliate, scoate și macro fain, și peisaje.

Camera frontală are și ea 8 megapixeli, oferă inclusiv HDR, și vine cu o mulțime de efecte speciale gen Snapchat, faine pentru a te prosti cu prietenii. În timpul zilei scoate poze foarte clare, la lumină scăzută sau noaptea mai puțin, datorită faptului că nu are bliț.

Filmarea cu S8+

Puteți filma la rezoluție HD cu 240 fps, dacă vreți să filmați slow motion, de exemplu un sport de acțiune, și puteți filma maxim la rezoluție 4k cu 30 fps sau full HD cu 60 fps.

În concluzie după pozele și filmele de mai sus mi se pare că S8 are o cameră foarte bună, e probabil cea mai bună de pe piață acum, rapidă, focalizează ușor, face poze detaliate chiar și în mișcare, singurul lucru pe care mi l-aș dori în plus de la ea ar fi posibilitatea de a face poze panoramice, cum e pe LG G5, eu am devenit dependent de obiectivul panoramic, dar asta presupune doi senzori foto, și mă îndoiesc că vom vedea prea curând așa ceva pe telefoanele Samsung.

O să revin cu un review complet la S8+ în curând, dacă aveți întrebări le puteți lăsa în comentarii. Și nu mă supăr dacă săriți cu Like și Share, chiar deloc. 🙂

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *