fbpx

Antreprenorii când au vacanță?

Era o vreme când a te lăuda că nu ai timp să mergi în vacanță părea ceva cool. Sunt așa de important, afacerea mea are nevoie de mine, sunt indispensabil, de aceea nu am timp să merg în concediu, trebuie să fiu mereu prezent. Doar că realitatea nu e asta, în realitate dacă tragi mereu tare fără pauze, fără a te relaxa, la un moment dat vei claca și nu vei mai da randament. Și mă bucur că s-au schimbat și mentalitățile, nu mai face nimeni un titlu de glorie din sacrificarea pe altarul muncii.

Ideea e simplă, poți mereu să faci mai mulți bani, dar nu poți cumpăra timp cu ei. Și oricât de mișto ar părea ideea de a vizita lumea atunci când te pensionezi, e mai bine să faci asta cât ești încă tânăr și ai chef să te plimbi, să descoperi lucruri noi. Nu cu bastonul după tine.

În al doilea rând sunt valorile pe care vrei să le transmiți copiiilor. Înainte să apară fetele vacanțele nu erau o prioritate, după ce au apărut le-am obișnuit mereu că vara mergem la marea noastră, ele abia așteaptă săptămâna asta, și încercăm în timpul anului să mai strecurăm câteva ieșiri la munte, 1-2 city break-uri, în funcție de timpul liber pe care îl au și ele și noi.

Și am descoperit că e important să planificăm de la începutul anului ce vrem să facem, unde să mergem, în ce perioadă, chiar dacă am descoperit că suntem prea săraci pentru a face turism în România. Oricât de aglomerat ai fi cu jobul sau cu firma, dacă îți stabilești din timp perioadele de vacanță vei avea după aceea grijă să îți planifici timpul ținând cont de ele.

În al treilea rând e vorba de randament. Munca e importantă, evident, dar am descoperit că altfel te întorci la job sau firmă după câteva zile de odihnă. Ești mai creativ, mai odihnit, cu chef de viață și de muncă, vii cu idei noi.

Voi cum stați cu vacanțele, le planificați din timp sau doar dacă vă permite jobul ori afacerea?

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *