Pentru ce aplicații gratuite ai fi dispus să plătești?

Cam toate aplicațiile gratuite folosite de noi nu sunt de fapt chiar așa gratuite, plătim cu datele despre noi sau plătim prin vizualizarea de reclame. Citeam în newsletterul trimis de Cristi despre studiul făcut de o agenție de publicitate din Statec, care a vrut să afle ce sume ar fi dispuși utilizatorii să plătească pentru serviciile lor preferate în social media. Deloc surprinzător, oamenii ar plăti cel mai mult pentru Youtube, Google Maps sau Google Drive, care au o utilitate practică, comparativ cu Instagram și Facebook, folosite mai ales pentru a pierde vremea sau relaxare.

Youtube a devenit mai ales pentru generațiile tinere o alternativă la televiziunea clasică, ceea ce explică și suma mai mare pe care utilizatorii ar fi dispuși să o plătească. Google Maps și Google Drive la fel, nu știu cum m-aș descurca fără ele, și oricum la Drive folosesc 100 GB.

Nu am văzut în listă Gmail, mi se pare cel mai bun serviciu de email, îmi salvează o mulțime de timp pentru toate adresele de email folosite de mine, plus filtrare, indexare rapidă etc, și probabil ar fi primul serviciu pentru care eu aș plăti, dacă nu ar mai avea deloc versiunea gratuită. Pe locul doi e Google Drive, iar pe locul trei, dacă ajungem și la chestiile profesionale, WordPress, ca CMS pentru blog/site-uri de prezentare.

Cred că majoritatea oamenilor nu ar plăti pentru rețelele sociale sau ar plăti sume mai mici de bani deoarece realizeză că majoritatea nu vin cu beneficii reale, sunt doar pentru entertaiment.

Tu pentru ce aplicații gratuite ai fi dispus să plătești?

Recomandă prietenilor!
  • 22
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
6 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Alex Mihaileanu

Meh, nu m-as baza atit de tare pe statisticile astea. In general, lumea zice ca ar plati, dar daca ii pui in fata faptului implinit, ar plati maximum 10% dintre aia care spun ca ar da bani. Restul s-ar muta pe alternative gratuite.

Cristian

Pentru rețelele de socializare cu siguranță nu aș plăti. Dar pentru suita Google plătesc – am abonament pentru stocare (Drive, Photo, Mail, Docs și ce mai intră aici) și plătesc pentru YouTube Premium unde intră și YouTube Music.

Mai plătesc pentru două aplicații pe telefon care pot fi folosite și în versiunea gratuită. Și pentru altceva nu mai plătesc nimic.

Poate aș mai plăti și pentru alte servicii gratuite, dar nu îmi vin în minte acum.

Cristian

Eu rar caut melodii noi. Mai mult ascult melodiile din lista creată.
Plus că îmi mult mai util YouTube pentru că mă uit și la conținut video.