fbpx

Băsescu, maidanezii și un mic exercițiu de PR

Ca politician să iei atitudine în problema câinilor maidanezi e greu, la fel ca și poziționarea pentru sau împotriva proiectului Roșia Montană. Orice declarație ai da, mereu vor fi critici împotriva ta. Dacă ești pentru protejarea câinilor vei revolta jumătate din populație, sătulă de câini și accidente tragice. Dacă ești pentru eutanasierea lor vei revolta cealaltă jumătate a populației, adică iubitorii de animale și asociațiile Cuțu Cuțu. Oricum o dai vei avea de suferit.

Cred că Băsescu a găsit cea mai bună soluție, varianta de mijloc:

Preşedintele Traian Băsescu face apel la Guvern să emită o Ordonanţă de Urgenţă prin care să stabilească “un termen scurt sau rezonabil” în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

De pe Mediafax.

Iubitorii de animale nu îl vor putea acuza că dorește moartea maidanezilor, din moment ce menționează stabilirea unui termen în care să aceștia să fie adoptați din adăposturi (așa se face în toate țările civilizate). Populația revoltată de atacurile câinilor fără stăpân va fi mulțumită, pentru că Băsescu a luat atitudine în sfârșit.

Bonus, Băsescu a publicat pe pagina de Facebook un album cu câinii maidanezi pe care îi are acasă, pentru a demonstra că el însuși pune în aplicare ceea ce recomandă iubitorilor de animale:

Am mai spus-o și pe Facebook, cine îl sfătuiește pe președinte în materie de PR face o treabă excelentă. Băsescu rezolvă problema poziționării, luării de atitudine într-un subiect delicat și se alege cu un plus la capitalul de imagine. Că nu se va emite nici o ordonanță de urgență prea curând pentru eutanasierea maidanezilor, pentru că Guvernul e laș, ei bine, asta e altă discuție, Băsescu a pasat elegant mingea către alți jucători.

Well done Băse, well done.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *