O campanie faină de la Lidl, pentru românii ce vor să revină în țară

Generației noastre nu i-a fost ușor, mulți dintre noi am crescut cu părinți plecați în alte țări după Revoluție, pentru a ne asigura un trai mai bun. Spun astea în cunoștință de cauză, în primul rând tatăl meu a fost plecat după 89 în mai multe țări, în al doilea rând și eu am lucrat două veri în Italia acum 15 ani, deci știu ce înseamnă să fii departe de cei dragi și să îți dorești să ai un trai mai bun în țara ta. De asta mă bucură când văd companii de la noi ce îi motivează pe românii plecați afară să revină în țară, oferindu-le joburi stabile și bine plătite, mai ales în zona Moldovei, unde știm cu toții cât de roz stă treaba.  Lidl are o campanie faină în perioada asta, pentru a anunța joburile disponibile la depozitul ce se va deschide în apropierea orașului Roman, în localitatea Cordun, aproape de locul unde am copilărit.

Am văzut pe aeroportul din Bacău promoteri ce îi întâmpinau pe românii veniți de sărbători cu urări de bun venit și îi anunțau că se pot angaja la noul depozit Lidl deschis în Roman, Neamț,  ce va aproviziona 50 de magazine Lidl din zona de est a țării. Sunt peste 200 locuri de muncă create aici, 139 disponibile acum, și salarizarea e peste nivelul zonei, zic asta pentru că știu zona Romanului. Sunt panouri și promoteri Lidl ce îi întâmpină pe românii veniți de afară și la aeroporturile din Iași și Suceava, sau la vamele Borș și Nădlac.

Un pic din atmosfera de la Sosiri, pe aeroportul din Bacău:

Știu ce veți spune, e campanie de employer branding, dar adevărul e că am cunoscut personal oameni ce s-au întors acasă, după ce au muncit în străinătate ani buni, și s-au angajat recent la Lidl. Afară câștigau mai bine ca la noi, dar stresul era mai mare, chiria la fel, iar la final de lună tot pe zero ieșeau. Erau departe de familie, și casa lor de aici era pustie. După ce au revenit s-au angajat la Lidl. Este de muncă, dar salariul e proporțional cu efortul depus. Nu vă gândiți acum la cercetători, ingineri sau doctori, sunt oameni simpli, muncitori, care sunt mulțumiți că pot avea un salariu decent și în România.

Campania Lidl rezonează cu mine în primul rând deoarece știu ce înseamnă să ai familia despărțită și pe cei dragi plecați prin alte țări. Când am fost și eu plecat mi-am promis că voi face tot ce pot pentru a reuși să îmi creez un viitor în România. Până acum am reușit, deși trebuie să recunosc că nu mi-a fost ușor.

Adevărul este că indiferent de țara în care te-ai afla trebuie să tragi tare, să muncești din greu pentru a reuși, nici pe afară nu umblă câinii cu covrigi în coadă. Și chiar dacă e mai greu să te descurci în țară, satisfacția când reușești să îți găsești un job unde să fii plătit pe măsura muncii tale e mai mare, atunci când ești alături de cei dragi. 

Probabil vor mai trece câțiva ani până când vom vedea tot mai multe campanii de angajare dedicate diasporei, ca cea făcută de Lidl acum, dar mă bucur că angajatorii încep să înțeleagă că oamenii trebuie să fie bine plătiți pentru a îi convinge să muncească (sau să revină) în țară. Dacă vă interesează joburile oferite de Lidl în Roman le găsiți pe jobdepozit.ro.

Vouă cum vi se pare campania Lidl?

Recomandă prietenilor!11
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Andrei
Vizitator
Andrei

De ce nu au trimis oameni și la Vama Albița, poate sunt și români ce revin din Moldova în țară. 🙂

Filip
Vizitator
Filip

pentru 2040 de lei sa ma intorc din Olanda? când banii aia ii castig intr-o saptamana?

Cristi
Vizitator
Cristi

Eu zic Da! Pentru salariu de debut de 2040 lei net,merita sa te intorci acasa. In primul rand esti printre ai tai,daca ai copii esti si mai motivat. Acum nu stiu ce lefuri sunt in medie in Olanda,dar pentru cei care castiga afara 1000-1200 euro,sa castigi aproape 500 euro in tara,cred ca este foarte bine,costurile din Romania fiind mai mici.

Filip
Vizitator
Filip

intre 500 si 2000-2200 diferența este prea mare daca vorbim de motivatia financiara, daca discutam despre capitolul respect din partea angajatorului România inca este in epoca de piatra, chiar si intr-o firma mare cum este lidl, si situatia este daca nu generala cel putin 80% aceeasi si la restul firmelor, pot sa iti enumar Carrefour, lidl, emag, locuri unde am lucrat si aproape am sacrificat tot pentru firma ca in final satisfactiile sa fie zero, mai sus am mai spus, situatia atât de linistitoare din Olanda si de la locul de munca ma determina sa refuz cu fermitate orice gand… Citește tot »

Cristi
Vizitator
Cristi

Clar, in cazul unui salariu de 2000 euro, diferenta este categorica. Nici nu mai vorbim de celelalte aspecte. Dar sunt si lefuri afara care merita schimbate cu una in Romania.

Cristi
Vizitator
Cristi

Salut! Ce sa zic?
Bravo lor!
Lidl,din cate stiu a fost primul care a dat startul majorarilor salariale,oferind pentru postul de casier(stim cu totii ca aceste posturi erau cel mai prost platite) nu mai putin de 1500 lei salariu net. Si,astfel ma intreb, cum naiba sa dai in cap unei astfel de firme care, pana la urma iti ajuta economia?