fbpx

Ce tipuri de reclame vom vedea pe dispozitivele mobile în 2013

Fie că vorbim de smartphone-uri sau tablete, e clar că reclamele afișate acum pe mobil nu sunt eficiente. Lumea abia dacă mai face clic pe bannere de pe laptop sau desktop, iar pe telefon, unde spațiul disponibil e și mai mic, utilizatorii sigur nu își doresc bannere care să le ocupe inutil spațiul. Nu mai zic de faptul că multe dintre clicurile pe bannerele afișate pe dispozitive mobile sunt realizate din greșeală, deci conversia e zero.

reclame mobil 2013

Reclamele mobile au stagnat până acum mai ales din cauza asta, a formatelor ineficiente, iar mulți publisheri au renunțat la ele pentru că nu sunt profitabile și deranjează vizitatorii. În condițiile astea, sunt foarte interesante noile tipuri de reclame pentru mobile propuse de IAB – Mobile Rising Stars Ad Units. A trecut ceva timp de când au apărut, dar cred că anul ăsta tot mai mulți dezvoltatori de aplicații mobile și publisheri le vor implementa, inclusiv la noi.

Cel mai interesant e formatul Microsoft – Mobile Filmstrip.

În concluzie, dacă folosiți un smartphone, o tabletă sau un phablet, că e la modă mai nou, așteptați-vă să vedeți reclame mai bune și mai utile în aplicații sau atunci când intrați pe site-urile preferate.

Recomandă

2 Comentarii

  1. Reclame full page pe mobil? Nu suna prea bine, e cam la fel de rau ca pop-up-urile expandabile de pe desktop, care iti ocupa toata pagina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *