fbpx

Cipru, o alternativă tentantă pentru cei care apreciază Grecia

Am pus mai multe poze pe Instagram când am fost în Cipru, dar las și aici câteva impresii, e o insulă prea faină și merită vizitată. Dacă mergeți des la frații greci pentru plaje sigur veți aprecia și plajele cipriote, că mâncarea și vibe-ul sunt aproape la fel.

Perioada ideală de mers – iunie sau septembrie, în iulie și august e prea cald și aglomerat, inclusiv localnicii zic asta. Se face plajă și în mai, octombrie, dacă nu ești friguros. Noi am mers la final de iunie, data următoare am vrea să mergem chiar mai devreme. Au fost cam 35 de grade, dar am prins și 2 zile cu 40 de grade. Neapărat să vă luați cazare cu aer condiționat în camere.

Unde să stați? Zona Ayia Napa e foarte apreciată pentru plajele superbe, dar e cam aglomerată, noi am preferat să stăm în Larnaca și să închiriem o mașină pentru a ne plimba pe insulă. Noi am închiriat prin AirBnb un apartament pentru că voiam să stăm liniștiți cu pandemia, să avem mai mult spațiu, dar sunt multe hoteluri.

Neapărat de închiriat o mașină sau făcut o croazieră, un circuit al insulei, sunt prea multe plaje superbe de vizitat, iar rețeaua de autostrăzi e bună și acoperă aproape toată insula. La 30 de euro pe zi găsiți mașini bune, noi, vă recomand să luați automată pentru că oricum va trebui să conduceți pe stânga.

Unde aterizați? Noi am aterizat pe Larnaca deoarece am prins biletele de avion la un preț ok, dar am auzit că Paphos e mai fain, inclusiv pentru plajele din oraș și apropiere. Important e prețul la biletele de avion zic eu, că puteți închiria o mașină din aeroport sau puteți lua autobuze până acolo unde veți sta.

Cum e mâncarea? Bună și multă, o combinație între mâncarea grecească, cea turcească plus alte influențe orientale. Prețurile similare cu cele din Grecia, cam 10-15 euro un fel de mâncare, 2 euro un suc, 4 euro o bere sau 0,5 litri din vinul casei. Au multe taverne, Tripadvisor ne-a dus numai în locații unde am mâncat bine. Eu nu aș lua cazare cu all inclusive, au prea multe feluri de mâncare de testat ca să mănânci doar la hotel.

Plajele sunt curate, îngrijite, apa e caldă, noi am mers anul ăsta numai la cele ușor accesibile.

7.5 euro 2 șezlonguri și o umbrelă cam peste tot, cu bon, dar toate plajele au și zone libere unde îți poți pune prosopul sau cearșaful, și zonele libere sunt cele din față, chiar lângă mare. Peisajele sunt superbe. Plajele din Larnaca sunt ok pentru copii, plus că nu erau aglomerate (Finikoudes beach, MacKenzie Beach, Kastela Beach), dar cele cu ape albastre și peisaje instagramabile sunt Makronissos Beach, Aya Napa și Nissi beach, plus Fig tree bay beach în Protaras.

Nu am fost în zona turcească, nici în Nicosia, dar e pe listă pentru data următoare. Dacă vreți să mergeți vă trebuie neapărat pașaport.

Cum sunt oamenii? Foarte amabili, inclusiv localnicii te salută când treci pe lângă casele lor, cel puțin în Larnaca. Vorbesc greaca cipriotă, ce are multe influențe, dar toată lumea vorbește engleza în zonele turistice, și am dat inclusiv peste mulți români ce stau și lucrează acolo de 10-20 de ani.

Eu abia aștept să mergem și anul viitor, plus că sunt aproape de noi, un zbor de 2 ore, poți pleca dimineața din România și la prânz ești deja cu picioarele în nisip.

Recomandă

3 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *