fbpx

Dacă nu mă lăsați să lucrez de acasă îmi caut alt job

Tinând cont că suntem în valul 4 și discuția despre lucratul de acasă nu va trece prea curând, e interesant de urmărit cum evoluează zona asta din punctul de vedere al angajaților și angajatorilor. Probabil că multe companii și-ar dori să aducă înapoi oamenii la birou, dar există 2 mari probleme: Covid-19 e tot aici, iar angajații care își fac treaba bine de acasă nu prea mai vor să piardă iar 2 ore pe zi în trafic.

Eu am senzația că sunt 3 tabere în discuția asta despre vrem la birou versus vrem să lucrăm de acasă:

  • Angajații buni care chiar fac treabă, DO-erii, ei lucrează bine indiferent că sunt acasă sau la birou, și nu văd motive pentru care ar reveni la muncă, când știu că performează și pe WFH.
  • O parte dintre manageri și cei care frecau menta, mai multe se fofilau prin ședințe și plimbau sarcinile între departamente. Acum se vede că nu prestează și își doresc întoarcerea la birou cât mai curând. Se aplică mai ales prin corporațiile și firmele mari, unde e mai greu de urmărit ce face fiecare. Într-o firmă mică se simte imediat când cineva nu lucrează, indiferent că e acasă sau la birou.
  • Oamenii și companiile din domeniile creative, sau cele unde productivitatea a scăzut mult, unde online-ul este o barieră în calea comunicării. Oricât de bun ar fi Zoom-ul, uneori rezolvi mai multe într-o discuție face to face decât în 2 zile de ședințe online.

La voi cum e, work from home sau de la birou? Eu continui să merg la birou, simt că sunt mai productiv, deși aș putea lejer să lucrez de acasă.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Pentru mine, pandemia nu s-a terminat. 🙂

    Mă uit în jur, și relaxarea (și/sau lehamitea) e la cote maxime.

    Lucrez de acasă, și probabil va dura mult timp până voi considera că mersul la birou e sigur.

    • Eu m-am relaxat un pic după vaccinare, dar știu că pericolul nu a trecut, sunt fan mers la birou pentru că de obicei suntem 2-3 oameni, toți vaccinați, dar nu m-aș duce undeva cu zeci de oameni la un loc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *