fbpx

Mi se întâmplă de multe ori să discut despre internet cu persoane trecute de 40-50 de ani, care nu au experiență cu online-ul, și cred că în cel puțin 50% dintre cazuri aud expresia Internetul este o pierdere de timp.

Problema cred că pleacă în primul rând de la ignoranța oamenilor ce au concepția asta, oameni care au impresia că internetul se rezumă la Facebook, messenger și site-uri cu știri de umplutură. Mass-media contribuie din plin și ea, prin evidențierea știrilor negative despre tinerii care pierd vremea pe Facebook și accentuarea problemelor  legate de timpul petrecut în fața calculatorului. Apar prea puține știri, reportaje despre tineri cărora internetul le-a schimbat viața în mod pozitiv.

Am mai spus și o repet, internetul e doar o unealtă, depinde de noi cum ne folosim de ea. Poți privi internetul ca o pierdere de timp pentru că stai aiurea doar pe Facebook și pe site-uri de cancan sau poți folosi internetul pentru a deveni mai deștept, a te informa, a te educa și a îți transforma viața. Știu că sună a discurs motivațional, dar asta e realitatea, internetul te poate ajuta să ai o viață mai bună, dacă vrei. Poți să îți completezi educația, să îți găsești un job, poți să devii o persoană mai bună, dacă alegi să folosești internetul în mod productiv.

Nu îmi place să mă dau pe mine ca exemplu, deși internetul a jucat un rol important în evoluția mea personală și profesională. Dar pot să vă dau exemplul a zeci de prieteni cărora internetul le-a fost de un real folos. Freelanceri care lucrează de acasă datorită internetului. Oameni care și-au găsit joburi de vis în companii de afară pentru că au folosit internetul în crearea unui brand personal care să le evidențieze calitățile. Antreprenori care au lansat proiecte cu acoperire internațională și au primit finanțări de zeci de mii de euro datorită networkingului online (dar și offline). Oameni care câștigă mii de lei din lună din marketing afiliat. Astea nu sunt povești, e realitatea, poți pierde timpul aiurea pe internet sau poți să îl folosești pentru a îți atinge obiectivele, a deveni o persoană mai bună.

Mai jos e o listă cu site-uri pe care eu le consider utile, o puteți trimite celor care spun că internetul este o pierdere de timp. Nu recomand site-uri specifice pentru un anumit domeniu, ci site-uri de interes general. Dacă aveți completări sau sugestii de site-uri le aștept în comentarii. Pentru majoritatea trebuie să știți limba engleză. Nu spun că nu sunt site-uri utile și la noi, dar mare parte din conținutul util prezent pe internetul românesc e tradus din engleză, deci mai bine mergeți direct la sursă.

Voi ce alte site-uri interesante ați adăuga în listă?

Sursa fotolittle baby playing with laptop on a carpet via Shutterstock

RECOMANDĂ
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
9 Comentarii
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Andrei

O colectie utila – https://bitly.com/bundles/silverboat/6 . Sunt mai mult aplicatii care te ajuta sa lucrezi online eficient.

Mai era si http://www.marcandangel.com/2010/05/24/top-40-useful-sites-to-learn-new-skills/

Vlad Caruseanu

De acord cu tine. Am invata de pe Internet: SEO, limba engleza, istorie, psihologie, pana si cum sa alerg corect in turele de jogging. Deci, da, Internetul iti ofera mii de posibiltati pe care cei dinaintea nostra nu le-au avut. Depinde insa foarte mult de modul in care-l utilizezi si ce website-uri iti ocupa timpul si atentia.

Marius Sescu

Internetul este o pierdere de timp, nu-i așa? http://t.co/U0NaTMU0QQ

Best Comunication

Internetul e doar o unealtă, depinde de noi cum ne folosim de ea. Poți privi internetul ca o pierdere de timp… http://t.co/vJJJxudIDu

Alex Pîrcălăboiu

Internetul este o pierdere de timp, nu-i așa? – http://t.co/Mmk5Lm2ZgN via

Marius Sescu

RT @IstvanAndras: Internetul este o pierdere de timp, nu-i așa? – http://t.co/EHewoDkyqH via

Istvan Andras

Internetul este o pierdere de timp, nu-i așa? – http://t.co/EHewoDkyqH via

[…] e buba cea mai mare, mulți spun că este o mare pierdere de timp. Realitatea e aceeași, dacă tot ce știi despre Internet se rezumă la Facebook și messenger […]

9
0
Lasă un comentariux
()
x