fbpx

Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine

Expresia Suntem prea săraci ca să cumpărăm lucruri ieftine e cunoscută la noi, dar nu toți știu că originile ei  pleacă „Din legile comertului”:

Nu exista aproape nimic pe lume,pe care cineva sa nu il poata produce putin mai prost si vinde putin mai ieftin.
Pana aici el oricum va castiga,ba s-ar putea sa castige ceva mai mult.
Pana una-alta oamenii care se orienteaza doar dupa pret,devin prada acestor speculatii
Nu este inteligent sa platesti prea mult , dar este este si mai prost sa platesti prea putin.
Daca platesti prea mult,pierzi niste bani, atata tot.Daca platesti prea putin,cate odata pierzi totul,deoarece obiectul cumparat nu poate indeplini sarcina pentru care a fost gandit.
Legea economiei interzice ca pentru bani putini sa se primeasca o valoare mare.
Daca alegeti oferta cea mai ieftina,trebuie sa calculati o suma suplimentara pentru riscul pe care vi-l asumati,iar daca faceti asta,aveti si destui bani pentru a cumpara si plati ceva mai bun.
……… Si atunci de ce n-o faceti de la inceput?

Primită pe email de la Cm.Dragan.

Mai pe scurt, dacă veți cumpăra un produs ieftin asumați-vă și riscul de a plăti ulterior pentru reparații, service, sau de a utiliza un produs care nu funcționează la parametrii optimi, se defectează mai des etc.

Voi ce preferați, să cumpărați scump sau ieftin?

Recomandă

2 Comentarii

  1. Faza e ca unii merg in continuare pe mentalitatea Nu am bani sa imi iau ceva mai scump, atat imi permit, si arunca banii pe porcarii, ma refer aici inclusiv la haine, mancare, servicii, gadgeturi. Si dupa aia se mira de ce blugii s-au rupt in 30 de zile, de ce e bolnav, de ce telefonul se strica la 3 luni dupa ce l-a cumparat…

  2. Nici ciurucuri, nici fite. E bine sa ne gandim exact la ceea ce avem nevoie, in ce scop vom utiliza produsul etc. Si eu ma uit dupa raport calitate/pret. Nu as plati brandul, dar nici orice ciurucareala. Si daca te uiti atent, gasesti produse bune, chiar “de firma”, la preturi ok si e cel mai convenabil (ma refer la reduceri). Si asta pentru ca zicala: “Cat dai atata face!” este perfect adevarat!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *