fbpx

De ce mi-aș dori o zonă eco de relaxare în Bacău

Nu cred că am scris pe blog despre motivele care ne-au făcut să ne mutăm în Bacău acum 2 ani de zile. Au fost mai multe, cele mai importante fiind locuința și familia. Când ai 20 de ani vrei să fugi cât mai departe de familie, ai impresia că lumea îți aparține și poți realiza orice. Când te apropii de 30 și analizezi perspectivele unui credit imobiliar pe 20 – 30 de ani și faptul că îți dorești copii dar ești singur printre străini brusc optica se schimbă și descoperi că un orășel mai mic are avantajele lui, dacă nu ești genul care vrea să facă carieră în corporații.

Cel mai mult îmi place în Bacău faptul că e un oraș mic și liniștit. Pare ciudat, dar uneori nu bag nici măcar un plin de carburant în mașină pe lună prin oraș, pentru că distanțele sunt scurte și adesea le parcurg pe jos sau cu bicicleta. 3 kilometri până la birou, îi fac în 5 minute cu mașina sau 8 cu bicicleta. 2 kilometri până la supermarket, am ajuns să fac aprovizionarea săptămânal pentru că prefer să cumpăr totul proaspăt și e în cartier. 3 kilometri până în parc, e o plăcere să mergi cu kinderii printre mașini până la locul de joacă.

Cum adică 3 kilometri până în parc? Chiar vroiam să văd dacă citește cineva ce scriu. Ne-am mutat în Bacău pentru liniște, dar am constatat cu surprindere că prin cartiere sunt foarte puține parcuri și spații de joacă pentru copii. Sunt câteva parcuri mari, e adevărat, dar îmi lipsesc mult spațiile de joacă și parcurile mici, dintre blocuri. Aș prefera să nu fiu nevoit să merg cu mașina până în parc pentru a lua o gură de aer.

Dacă stați în București poate vi se pare normal să luați mașina pentru a merge în parc, la câțiva kilometri distanță, dar noi am stat 9 ani în Iași și eram obișnuiți cu locurile de joacă și părculețele dintre blocuri, unde ajungeam în 5 minute pe jos de acasă. Lăsam copiii la joacă și noi mai respiram un pic. În Alexandru de exemplu aveam parcul mare și încă vreo 10 spații de joacă mai mici prin cartier, practic la fiecare 5-6 blocuri sunt 10 metri pătrați amenajați. Ei bine, chestiile astea îmi lipsesc în Bacău, și mi-aș dori cât mai multe zone de relaxare printre blocuri, unde copiii se pot juca liniștiți iar adulții pot să se odihnească.

Mi-am amintit de toate astea când am văzut campania Orașul Reciclării, prin care 32 de localități, inclusiv Bacăul, participă într-o competiție pentru creșterea numărului de deșeuri colectate. Premiul cel mare, care sper să ajungă aici, e o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro.

Campania e organizată de  EcoRom Ambalaje și are și o secțiune pentru bloggeri, Se caută Cavalerul Reciclării 2.0, unde bloggerii pot susține orașul lor favorit și câștiga premii personalizate. Mă gândesc că pe partea cu reciclarea Bacăul stă destul de bine, am văzut tomberoane colorate pentru reciclarea deșeurilor prin toate cartierele, deci are șanse.

Singura mea dilemă e cum arată zona asta eco de relaxare cu wi-fi, că am văzut o singură poză pe site-ul campaniei. Pe de altă parte, dacă are internet gratuit ce mai contează. 🙂

 

Recomandă

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *