fbpx

Mai există speranță pentru educația românească

Citisem acum câteva zile un articol despre Quizizz, o platformă cu sloganul The world’s most engaging learning platform. Practic ce fac ei este să ofere profesorilor sau afacerilor posibilitatea de a crea quiz-uri pentru elevi, studenți sau angajați. Se pot crea tot felul de teste interactive ce facilitează învățarea prin joacă. Mi-a atras atenția deoarece ei zic că profesorii din peste 50% din școlile americane folosesc quizz-urile în lecțiile lor, și am intrat de curiozitate în secțiunea pentru educație.

Mă gândeam la cât de departe e educația de la noi de astfel de concepte, când vom vedea adoptate și la noi pe scară largă conceptele de predare modernă, interactivă. Am fost surprins să constat că sunt deja o mulțime de quizz-uri create de români, cel mai probabil profesori, învățători, și asta mă bucură.

Am văzut evaluări la istorie pentru clasa a șasea, quiz despre fotosinteză, corpuri geometrice, curentul electric, și mai sunt multe altele, cam la toate materiile.

Ce vreau eu să zic este că mai există speranță și pentru sistemul de educație român, dar cred că revoluția nu va veni de sus, de la minister, ci de la cei care interacționează direct cu elevii.

Știam asta și din experiență proprie, că la școală fetele învață și prin joculețe, filme, nu doar cu stiloul și foaia, dar acum îmi dau seama că vor veni tot mai multe valuri de noi profesori și educatori dornici să motiveze copii, nu doar să le pună note.

Singura întrebare este cât de mult se va împotrivi sistemul revoluției pornite de jos.

Recomandă

5 Comentarii

  1. Chiar există. Personal cunosc câteva persoane tinere din învățământ care fac lucruri super mișto cu copiii, fapt care îmi oferă speranță. O să le recomand site-ul respectiv.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *