fbpx

De mâine o să fiu un om mai bun

Dacă e vineri hai să băgăm ceva motivațional. Citind mesajul din poză putem trage rapid concluzia că e un adevăr pe care mulți alegem să îl ignorăm. Căutăm tot felul de scuze pentru a justifica eșecurile noastre. Alții au avut mai mulți bani, relații, noroc, s-au născut într-o familie mai bună, într-o țară mai dezvoltată, de asta au reușit în viață. Noi nu. În realitate, și e o chestie care ar trebui să li se spună mai mult copiilor la școală, ar trebui să încercăm să ne întrecem pe noi înșine. Competiția e cu noi, nu cu restul. Să nu ne raportăm la ceilalți, ci la cum eram noi acum 1, 2 sau 5 ani, să vedem dacă am făcut progrese.

Pentru că nu prea facem asta, nu ne uităm în oglindă din când în când să ne întrebăm: am fost mai productiv azi decât ieri? Am învățat ceva nou? Am încercat să fiu mai bun? Să îmi dezvolt calitățile și să scap de viciile care mă trag înapoi? Să ignor bârfele și să îmi văd de treaba mea?

Și o recomandare de articol scris în 2013, dar mai actual acum ca atunci, despre cât de inutile au devenit știrile și cum ne împiedică ele să ne concentrăm pe lucrurile importante pentru noi:

Why You Should Stop Reading News — We’re afraid of silence, afraid to be alone with our thoughts. That’s why we pull out our phones when we’re waiting in line at a coffee shop or the grocery store. We’re afraid to ask ourselves deep and meaningful questions. We’re afraid to be bored. We’re so afraid that to avoid it, we’ll literally drive ourselves crazy consuming pointless information.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *