Nu contează cum citești cărțile, cât timp o faci

Pe mine mă amuză discuțiile astea cu fanii cititului, care zic că nimic nu se compară cu cititul unei cărți pe hârtie, versus cititul pe ebook reader sau doamne ferește, smartphone ori tabletă. Mă amuză pentru că la final nu contează atât de mult formatul cărții, important e să citești.

Am vreo 200 de cărți în bibliotecă, din alea cu miros de hârtie, care așteaptă să fie citite dar nu apuc să pun mâna pe ele pentru că mereu sunt pe drumuri, găsesc ceva de făcut, și seara încă nu am găsit ora de liniște când să intru în starea pentru citit.

Am cumpărat un ebook reader care prinde mai mult praf pentru că uit mereu să pun pe el cărțile care mă interesează, sau uit să îl iau cu mine. Și după ce m-am enervat că tot se adună o mulțime de cărți pe care vreau să le citesc dar nu apuc am zis să găsesc un sistem care funcționează pentru mine.

Dispozitivul pe care îl am sigur mereu cu mine e smartphone-ul. Așa că după ce am trecut prin mai multe aplicații pentru ebooks am ajuns la Google Play Books, aplicația pentru ebooks de la Google. Poți cumpăra cărți din magazinul lor, sunt unele pe care le bagă chiar la oferte bune, sau poți încărca tu pdf-uri ori epub de pe telefon ori din Google Drive.

Și chestia cea mai faină la aplicație este că modul de citit pe timp de noapte mi se pare cel mai tare de la aplicațiile testate până acum, nu obosește ochii. Nu se compară cu un Kindle PaperWhite, dar pentru telefon e chiar bun.

Probabil veți sări cu gura pe mine că e mai bine să citesc cărțile tipărite, să mă chinui cu ebook reader-ul, dar cum spuneam și mai sus, important nu cred că e suportul, ci să citești, indiferent cum o faci. Decât să aștept clipa potrivită când voi pune mâna pe carte prefer să am mereu un ebook pe telefon, și când prind 5-10 minute libere să mai citesc ceva, ori pe drumuri ori seara la culcare, în loc să frunzăresc aiurea pe Facebook. Așa am reușit să citesc 2 cărți în ultima lună, și poate actualizez și eu lista asta.

Voi cum citiți?

Recomandă prietenilor!
  • 3
  •  
  •  
  •  
  •   

3
Comentezi și tu ceva?

avatar
  Abonează-te  
newest oldest most voted
Notify of
Alexandra Bohan
Vizitator

Am să-ți spun câteva lucruri din experiența personală, pentru că și eu sufăr de mania cărților și a timpului puțin și a multor drumuri de făcut, așa că la un moment dar nu mi s-a par părut drăguță ideea de a căra și-o carte după mine. Eu mi-am luat o tabletă special pentru asta, mergea cărată în poșetă, dar nu apucam mereu să o folosesc, așa că am abandonat obiceiul. Totuși, o folosesc acasă, de multe ori seara, înainte de culcare. Și am constatat că dacă repet acest obicei minim o săptămână, încep să am probleme cu somnul, practic îmi… Citește tot »

trackback

[…] Books – cea mai ok aplicație pentru citit ebooks pe telefon. Am scris aici despre […]