fbpx

#hailavot: Cum NU aș vrea să arate România în următorii 5 ani

Trăim vremuri tulburi, ca de fiecare dată când sunt alegeri. 47% dintre români nu au mers în primul tur la vot, și cu toate astea viața noastră va fi influențată de politicianul care va câștiga duminică alegerile prezidențiale.

Eu mi-am exprimat deja opinia și am explicat de ce votez cu Iohannis. Probabil nu aș fi scris despre alegeri pe blog dacă nu s-ar fi făcut atât de multe măgării în perioada asta. Totuși, partea bună este că s-au făcut atât de multe nedreptăți, PSD-ul a forțat atât de mult limitele, încât mulți oameni s-au revoltat și au ieșit la vot, iar duminică sper să se revolte toți românii, inclusiv cei care spun că nu le pasă de alegeri și politică.

Totuși, cu cine votăm?Am două fete acasă. În 5 ani de zile vor fi suficient de mari încât să înțeleagă niște lucruri, să vadă ce se întâmplă în jurul lor, vor începe să pună întrebări, și la cum arată viitorul dacă iese Ponta îmi este frică de ce va trebui să le răspund. Nu vreau să plec din țară, de aceea mă lupt pentru ideile mele.

Eu mă gândesc cum NU aș vrea să arate țara asta în următorii 5 ani, și nu aș vrea ca:

Un singur partid să dețină toată puterea politică, tot controlul asupra instituțiilor de guvernământ. Am mai avut asta în anii 90, în 2000-2004, și nu ne-a fost deloc bine. Dacă nu există echilibru o dăm în extremism, iar extremismul nu e niciodată benefic pentru societate. Priviți un pic la ce se întâmplă acum în jur, când PSD-ul face eforturi maxime pentru a obține controlul complet al țării. Câte legi sunt încălcate, modificate, anulate, doar pentru ca să le fie lor bine.

Românii plecați în altă țări să nu aibă posibilitatea de a vota, doar pentru că partidul de la guvernare știe că nu vor vota candidatul lor. Știu, sunt discuții, se invocă legi împotriva creării de noi secții de votare, dar faptele sunt evidente. Mii de români au fost opriți să voteze, iar viitorul sună și mai bine. Cum ar fi dacă ar trebui să solicitați cu 6 luni înainte dreptul de a vota, în cazul în care sunteți plecați afară?

Hoția să fie considerată un lucru normal, bunul simț să dispară cu desăvârșire, iar oamenii care ne reprezintă în guvern să ne fure în timp ce ne privesc zâmbind. Am senzația că acum e o întrecere de genul Ce partid are mai mulți corupți, ce partid fură mai mult, iar PSD-ul câștigă detașat în top, cu dovezi, orice ar spune unii și alți. Vreau o țară normală, în care politicienii să se teamă de justiție. DNA-ul a început să își facă treaba cum trebuie, și asta trebuie să continue.

Biserica să fie implicată în alegeri și să ne recomande cu cine să votăm, adică cu Ponta, evident. De unde și până unde conducătorii noștri spirituali, că așa se prezintă ei, au ajuns să ne spună nouă cine trebuie să conducă țara. Cu ce drept? Credința trebuia să fie ceva personal, intim, nu un mijloc de manipulare al populației, nu?

Persoanele cu funcții de răspundere din instituții să fie șantajate, amenințate, pentru ca alegerile să fie aranjate în favoarea unui partid. Nu știu dacă vă dați voi seama, dar din banii noștri, plătiți prin taxe și impozite, nu doar că sunt furați o bună parte prin contracte aranjate cu anumite firme de partid, dar mai sunt șantajați și primarii, șefii de instituții, pentru a face un joc murdar.

Pomenile electorale să fie ceva obișnuit. În perioada asta ni s-au promis creșteri de pensii, bani pentru profesori, creșterea salariului minim, ajutoare pentru mame, creșterea salariilor din Sănătate, ajutoare pentru liceeni, pe lângă micile șpăguțe distribuite peste tot. De unde frate, că țara asta e mică, colectarea taxelor e la pământ, iar de produs nu mai producem mare lucru, am devenit doar o piață de consum. Vă spun eu de unde, din buzunarul fraierilor care încă mai muncesc, al firmelor care încă mai rezistă în țara asta.

Îmi doresc o țară ca afară, cu politicieni cinstiți, cu instituții care lucrează pentru cetățeni, nu împotriva lor, cu un guvern interesat de bunul mers al țării.

Cred că Iohannis e de zeci de ori mai bun ca Ponta, și e cel mai bun candidat pe care îl avem ACUM. Nu va schimba el România începând de luni, dar vreau să se înceapă de undeva, și cel mai bine ar fi să se înceapă de sus, de la președinție. Duminică îl voi vota și sper să aibă ocazia să realizeze tot ce a promis și să ne demonstreze tuturor că a meritat votul nostru, nu doar voturile celor din Sibiu, care l-au votat de vreo 3 ori primar până acum, aproape în unanimitate.

Închei cu ce am spus luni seară pe Twitter, după ce i-am văzut pe cei 2 candidați cum s-au comportat în dezbaterea TV: Iohannis e un domn, Ponta e un șmecheraș de cartier. Eu m-am săturat ca țara să fie condusă de șmecherași, voi nu?

Nu uitați, duminică #hailavot!

Foto via Gândul

Recomandă

12 Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *