fbpx

Numerele și culorile norocoase în culturile lumii și modul în care se reflectă în jocurile de cazinou

Află mai multe despre numerele și culorile norocoase din diversele culturi ale lumii și modul în care influențează jocurile de cazinou.

Numerele și culorile joacă un rol important în viața noastră zilnică, influențându-ne existența în diverse cazuri. Încă din timpurile străvechi, oamenii au acordat o conotație magică sau spiritual anumitor numere. De la cifra 3, care echivalează cu spiritualitatea și până la 7, care este echivalentul norocului, nu a fost decât un pas. Iar de aici, numerele norocoase au ajuns la jocuri păcănele, la ruletă și la alte jocuri de noroc.

Nici culorile nu au fost uitate, așa că roșul și negrul de la ruletă are o influență importantă și în jocurile de sloturi, atunci când trebuie să optezi pentru o culoare în runda Gamble. Uneori este vorba despre alegeri norocoase, alteori de inspirație, în timp ce altădată, gândirea strategică face diferența. Totuși, o întrebare rămâne în continuare: “chiar există numere și culori norocoase la jocurile de cazinou”?

Semnificația culorilor și a numerelor considerate norocoase

Fiecare cultură și-a adus aportul la alegerea numerelor și culorilor norocoase la jocurile de noroc. Numai că jucătorii de la cazinouri și creatorii de jocuri au optat doar pentru anumite culori și numere, în special pentru cele despre care se crede că au legătură directă cu norocul.

Așa că, unele numere, de exemplu, la ruletă, sunt considerate mai norocoase (denumite și numere fierbinți) în comparație cu altele (numite numere reci), fiind mai des jucate. Chiar dacă în multe cazuri, nu culorile sau numerele alese sunt norocoase, jucătorii continuă să mizeze pe ele, considerându-le purtătoare de noroc.

Atunci când încerci jocuri ca la aparate 777 pe site-urile cazinourilor digitale observi prezența cifrelor (7 este prezent în sloturile clasice și cu fructe, la fel că 9 și 10, care sunt folosite sub forma cărților de joc la același tip de păcănele). 7 și 8 sunt considerate numere norocoase în cultura asiatică, în timp ce 3 este o cifră norocoasă în țările nordice și în Coreea (1 reprezintă cerul, iar 2 reprezintă Pământul, rezultatul fiind 3, combinația acestora). Cei care joacă zaruri/craps își vor dori întotdeauna să aibă parte de combinații de 6, pentru că este considerat în cultura asiatică drept un număr norocos.

Trebuie ținut cont de faptul că la anumite jocuri de noroc (loto, bingo sau ruletă) se joacă pe numere care sunt considerate norocoase sau “fierbinți”. Numai că în acest caz, jucătorul poate opta pentru o analiză statistică și poate afla care sunt numere cele mai des extrase și cele care nu prea ies.

Există și numere care sunt considerate din start ca fiind “ghinioniste”; printre ele se numără 4, 9, 13, 17, 26 sau 39. Numai că, în anumite culturi, ele simbolizează norocul – de exemplu, 9 în Japonia este ghinionist, în timp ce în China este simbol al norocului (este numărul împăratului).

Simbolismul culorilor poziționează anumite culori și nuanțe în topul norocului, în timp ce altele ajung să figureze în cel al ghinionului. Drept urmare, cazinourile folosesc doar anumite culori în aranjarea sălilor și a meselor de joc, iar unii jucători merg îmbrăcați în culorile pe care ei le consideră a fi purtătoare de noroc.

  • Roșu – este o culoare intensă, care se asociază cu optimismul, norocul, fericirea și bunăstarea, de aceea este folosit în amenajarea cazinourilor terestre asiatice;
  • Verde – este asociat cu norocul (alături de trifoi), așa că se regăsește în culoarea tapetului de la mesele de joc, în denumirea unor cazinouri și a unor jocuri de păcănele;
  • Auriu – este o nuanță care simbolizează bogăția și bunăstarea, așa că apare în legătură cu lume cazinourilor, în special cu denumirea în engleză –gold sau golden;
  • Galben – este considerată o culoare a regalității și libertății de orice formă de constrângere, așa că este prezentă în jocurile de noroc, unde simbolizează puterea de alegere a jucătorului.

Pentru cei care vor să aibă parte de cât mai multe elemente purtătoare de noroc, slotul Lucky Lady’s Charm este jocul de păcănele perfect pentru a ilustra tot ceea ce ține de numere, culori și alte simboluri norocoase.

Sloturi cu numere norocoase

Chiar și creatorii de sloturi au conceput jocuri care conțin în denumirea lor cifre norocoase. EGT este unul dintre furnizorii de software pentru casino care mizează foarte mult pe jocurile de păcănele din categoria “numerelor cu noroc”.

În portofoliul acestui creator se găsesc titluri care mizează pe simbolurile norocoase precum Flaming Hot, Burning Hot, 40 Mega Clover, Shining Crown, Supreme Hot, Extra Stars, Ultimate Hot, More Lucky & Wild, 5 Burning Heart, 20 Dazzling Hot sau 40 Ultra Respin.

Lista jocurilor din această categorie este foarte lungă, mai ales că fiecare furnizor deține câteva titluri reprezentative de sloturi 77777. Hot to Burn/Ultra Hold&Spin/Super 7s/Fire Strike (Pragmatic Play), 81 Magic Lines/Roaring Forty/Sizzling Hot (Novomatic), Hot Hot 777s (Pariplay), 777 Royal Wheel (Microgaming), Wild Spin (Platipus), 777 Heist/ Milion 777 (Redrake Gaming), Seven Seven (Swintt), Joker Reelz (Tom Horn Gaming), Lucky Streak 3 (Endorphina), Royal Seven Golden Nights (Oryx Gaming) sau Double Stacks (Netent) sunt câteva dintre jocurile ca la aparate care includ numere și culori norocoase.

Mulți dintre jucătorii de cazinou își stabilesc diverse strategii prin care își propun să câștige jackpot-urile de la cazinourile la care joacă. Unele strategii presupun analiza aprofundată a numerelor care sunt extrase în mod frecvent la jocuri (așa cum este cazul ruletei și a jocurilor de bingo și loto).

Altele se bazează pe valorificarea șanselor de noroc prin aplicarea diverselor strategii care sunt jucate în mod regulat de majoritatea jucătorilor (progresii pozitive sau negative). Desigur, în anumite situații, totul ține pur și simplu de noroc, iar unii jucători se bazează pe culorile și pe numerele norocoase, pentru că în lumea jocurilor de noroc, orice este posibil.

Recomandă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *