fbpx

Doamne ferește să spui că o duci bine anul ăsta

Mă gândeam la o chestie, că tot ne plângem că e criză, e greu cu joburile, cu banii, suntem prea munciți, prea stresați, plus pericolul de a intra în depresie.

Sunt și oameni care au făcut bani anul ăsta, cărora le-a mers mult mai bine ca de obicei, mai ales cei care au afaceri neafectate de pandemie, din contră, pe creștere. Sunt și angajați din privat dar și de la stat cărora nu le-a scăzut salariul, din contră, mulți lucrează de acasă și au mai puțin stres, cheltuieli mai mici, și câștigă la fel ca înainte. Dar nimeni nu se laudă, nu zice public că le merge bine, ca să nu fie acuzați de lipsă de empatie. Și atunci la întrebarea Cum o mai duci? răspunsul e mereu același Eh, încerc să mă descurc.

Chestia asta a fost foarte vizibilă în State încă din martie, vedetele care încurajau oamenii să stea acasă, să se protejeze au fost puse imediat la zid, au atras critici, furia maselor de oameni, pe principiul – Tu ești bogat, îți este ușor să stai acasă când ai o vilă de lux și contul bancar plin, nu ne da nouă sfaturi, nu știi prin ce trecem.

Și după asta nimeni nu a mai zis că îi merge bine, de frică să nu fie acuzat, de parcă ar trebui să te simți vinovat de faptul că te descurci mai bine ca ceilalți sau te-ai adaptat mai ușor în criză. Nu zic că nu trebuie să fii empatic, să îi ajuți pe ceilalți, când poți.

Partea tristă este că această criză prin care trecem, dublată de pandemie, va accentua și mai mai mult disparitățile dintre bogați și săraci, clasa medie se va subția tot mai mult, și asta sigur nu va duce la vremuri mai liniștite. Toate protestele care apar pe glob nu sunt o cauză, ci un efect al schimbărilor din societate.

Voi cum o mai duceți, vă descurcați?

Recomandă

2 Comentarii

  1. În Românica Pandemică se pare că discrepanța dintre cei care muncesc la privat și cei care stau la stat sa adâncit extrem de mult, în sensul că primii au primit mai puțini bani pentru o muncă adevărată iar ultimii mulți mai mulți bani numai pentru faptul că se fac că muncesc.

    • Asta e încă o problemă, că statul a încurajat concurența neloială și mulți preferă un job călduț la stat în locurilor joburilor stresante din privat. Statul poate crește salariile ușor, din pix, în firme managerii se mai uită și la productivitatea muncii, nivelul de impozitare, marja de profit etc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *