fbpx

E vară și părinții sunt cu gândul la concedii, ce să facă cu cei mici care se plictisesc prin case, dar acuși trece luna august și începe stresul legat de școală. La cum arată situația, anul școlar 2020-2021 va fi tot cu școală online, în cel mai bun caz se va învăța pe schimburi, jumătate de clasă online o săptămână, jumătate de clasă la școală.

Totuși, chiar și scenariul ăsta e foarte optimist, Israelul de exemplu a închis multe școli, după ce 65% din cazurile noi de Coronavirus au apărut datorită transmiterilor din clase. Ideea e simplă, obișnuiți-vă cu ideea de școală online și pregătiți-vă.

Avem în vedere să reluăm cursurile în mod clasic, însă cu respectarea strictă a unor măsuri igienico-sanitare, există un alt scenariu, hibrid, atunci când unii elevi sau studenţi vor fi în sala de clasă şi ceilalţi vor urmări cursurile de acasă urmând ca aceştia să facă o rotaţie în săptămâna sau săptămânile următoare şi în ultimul scenariu am prevăzut situaţia în care să învăţăm online, cursurile să fie desfăşurate de acasă, asta numai în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune” a declarat Monica Anisie marţi după amiază, într-un interviu acordat Digi 24.

Ramona a scris mai multe despre școala online în State, că fata ei are deja experiență, și la ei s-a făcut școală online pe bune timp de câteva luni, pe când la noi au fost 2-3 săptămâni de școală online, în rest vacanțe. La noi s-a folosit mult Google Classroom sau Zoom, combinate cu grupurile de WhatsApp pentru teme.

La cum arată situația actuală, noi nu ne-am lăsa fetele la școală nici în varianta cu jumătate de clasă online și jumătate la școală, dar mai este o lună și jumătate, se mai pot schimba lucruri.

Indiferent de varianta care se va aplica din septembrie la școală, eu zic să vă pregătiți cu:

Echipament pentru școală – puneți bani deoparte pentru un laptop decent – e cam 1500 lei, personal îl consider mult mai util decât o tabletă, atât pentru școală cât și în general. Chiar dacă vor veni tabletele alocate de guvern, e mai bine să aveți un laptop dedicat pentru copil, nu să îl împrumutați pe al vostru. Noi avem un laptop mai vechi care încă rezistă, dar cu 2 fete va trebui să mai cumpărăm încă unul. Puteți să vă uitați și la un laptop refurbished, dacă bugetul vostru e mai mic.

Logistică – aveți nevoie de o cameră și de un birou unde copilul să poată participa la lecțiile online fără gălăgie, dacă aveți mai mulți copiii veți avea nevoie de spații separate. E mai bine să vă gândiți de pe acum, să cumpărați biroul sau să amenajați un colț de cameră. La noi au birouri dedicate în aceeași cameră, dacă vor avea lecții simultan sufrageria devine biroul number 2.

Supravegherea copiilor – cine va sta cu cei mici, mama, tata, bunicul, bona, o altă rudă? Aici e partea cea mai dureroasă, mai ales dacă aveți copii în clasele primare, care nu pot fi lăsați singuri. Realitatea e că școala online pune presiune mare pe umerii părinților și ai rudelor, nu doar pentru timpul alocat supravegherii copiilor ci și pentru predare, rezolvare teme. Nu vă bazați pe faptul că lucrurile se vor rezolva de la sine, căutați din timp soluții – work from home dacă vă permite jobul, ajutorul unor rude, angajarea cuiva etc.

Aplicațiile utilizate de copii – copiii învață mai repede ca noi cum e cu tehnologia, dar dacă odrasla e atehnică total nu ar strica să o învățați un pic cum se utilizează un laptop, cum se face un apel video, cum se caută pe Google o informație.

Astea sunt cele mai importante aspecte legate de școala online zic eu, dacă mai sunt și alte lucruri de organizat lăsați și voi un comentariu.

Voi cum credeți că vor învăța copiii noștri, în următorul an școlar?

RECOMANDĂ
  • 25
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
10 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
crawlerp
crawlerp
23 iulie 2020 12:50

ce tare e asta cu 50% online – 50% acasă; și profii cum vor ține ore oare? jumătate dimineața cu cei care sunt fizic la școală și apoi încă o dată după-amiaza cu cei care sunt acasă? și dacă un prof predă la mai multe clase va fi o harababură. Dar măcar va fi una organizată! Românește!

Anda Darie
23 iulie 2020 16:45

Întrebări bune: familiile care nu-și permit? Părinți fără nici măcar clasa întâi absolvită? Părinți analfabeți când vine vorba de tehnologie? Familii în care părinții nu pot lucra de acasă + nu-și permit să angajeze pe cineva + familia la mii de km depărtare / moartă?

dojo
23 iulie 2020 18:43
Răspunde către  Anda Darie

Pui intrebari extrem de pertinente, dar din pacate, ca si in sistemul clasic este supravietuirea celui mai puternic. Sa explic: S-a discutat si aici despre faptul ca sunt copii care, asa cum spui, nu vor avea una-alta. S-a rezolvat pe ideea ca scoala a dat iPad-uri conectate la internet, sa poate lucra. Sunt copii care nu au mancare acasa, da, intr-un oras super-turistic in tara celor liberi, sunt copii care se bazau pe mancarea de la scoala (aici se mananca de 2-3 ori pe zi la scoala). S-a rezolvat in ideea ca scolile au deschis cafeteria si dau mancare celor… Citește tot »

Doc
Doc
23 iulie 2020 23:41

Dar ce facem cu așa-zișii Dascăli de o anumită vârstă care nu vor să predea on-line nu nici un chip?Cunosc destui.

Dojo
24 iulie 2020 01:30
Răspunde către  Doc

Cum nu vor sa predea online? E cum vor sau cum se stabileste la nivel de institutie si minister? Daca nu doresc, sunt si alte joburi de ales ce nu presupun munca online

trackback

[…] Părinți, pregătiți-vă pentru școala online din septembrie. (sursa: mariussescu.ro) […]

10
0
Lasă un comentariux
()
x