Știți cele 2 taxe, radio și TV, pe care le plătim pentru niște servicii ce nu le folosim sau le folosim prea puțin? Ei bine, se pare că pe lângă veteranii de război, eroii martiri și alte câteva categorii de persoane scutite de plata acestor taxe, și noi putem să nu plătim aceste taxe, dacă completăm în fiecare an 2 declarații pe proprie răspundere cum că nu deținem radiouri sau televizoare prin casă.
Pe site-ul E.ON este o secțiune dedicată pentru asta, deși bine ascunsă. Mi se par amuzante paragrafele alea din declarații cu amenzile pentru declarații false, ca să nu mai zic de cele ce încearcă să te sperie cu închisoarea, în condițiile în care la TVR se fură pe capete, iar taxele abuzive sunt anulate rapid de orice instanță, când sRTV e dată în judecată.
Dar să zicem că vrei să faci o cerere din asta, pentru că nu ai televizor acasă, nici radio, deci ești un om cinstit și nu vrei să plătești inutil pentru servicii de care nu beneficiezi. Ești sigur? Pentru că în accepțiunea lor receptor radio sau TV înseamnă:
Prin receptor tv. se inţelege orice aparat care poate recepţiona programele de televiziune (televizor, telefon mobil, calculator cu tv tuner etc.).
prin receptor radio se înţelege orice aparat care poate recepta programele de radio, respectiv: radio la domiciliu, maşina personală, telefonul mobil, calculator, iPoduri sau orice alte aparate de natura celor care pot recepta în orice mod programele radio, precum şi abonamentele la cablu TV;
Cu alte cuvinte, chiar dacă nu ai televizor în casă, tu trebuie să plătești taxa asta, pentru că ai un amărât de telefon, unde s-ar putea să asculți posturile de radio sau să te uiți la TVR. Cred că e fantezia tuturor să asculte Radio România Actualități pe telefon, nu?
În concluzie, singura șansă de a nu plăti taxa radio și TV este să locuiești într-o peșteră, dar să te asiguri că nu ai nici telefon sau iPod, daa? Pentru că altfel ești un criminal pasibil de amendă sau închisoare.
Pfew, ce bine că am Zune și nu iPod, haha 😀
Mai trecem pe listă un nume de brand care a devenit substantiv comun din lene colectivă, lângă adidași, pamperși și foile xeroxate.
Nici eu nu folosesc telefonul mobil, de obicei comunic prin semnale de fum.
tare asta 🙂