fbpx

Toate frustrările mele

Din când în când mă mai plâng de câte un aspect legat de promovarea online sau reclame sau viață în general, și unii se apucă repede să îmi spună că sunt frustrat. Partea interesantă este că mie nu îmi lipsește nimic, sunt ok, deci nu mă simt, dar mi-aș dori ca unele lucruri să fie altfel, și de obicei vin și cu idei, soluții. Dacă asta înseamnă că sunt frustrat atunci da, sunt.

Sunt:

  • Frustrat că cei care încasează bani de la agenții și branduri (bloggeri, vloggeri, presă, media în general) încă consideră normale termene de plată de 60-90 de zile pentru munca lor, și multor agenții și branduri li se pare firesc să plătească așa. Nu știu cum să vă zic, dar ca angajat nu îți stă nimeni 3 luni de zile fără să ia salariul. Eu de ce aș munci acum pentru o recompensă ce va veni cândva? Facturile nu se plătesc cu promisiuni.
  • Frustrat că sunt o mulțime de agenții de marketing și web ce trag țepe clienților. pe bani buni. și după aia clienții spun că marketingul online e o mare țeapă, sau că magazinele online nu prea vând, sau că ăștia cu online-ul sunt neserioși.
  • Frustrat că încă mai sunt firme ce se așteaptă să investească 100 de euro în promovarea online pe lună și să vândă de zeci de mii de euro. Boost post FTW.
  • Frustrat că încă mai sunt poze cu câini, pisici și cafea pe paginile de Facebook.
  • Frustrat că în reclame, comunicate de presă și articole încă se folosește un limbaj de lemn, cu expresii pe care nici un om normal la cap nu le-ar rosti.
  • Frustrat că lumea nu învață să folosească internetul și aplicațiile online în mod corect, nu se uită ce termeni și condiții acceptă, pe unde își bagă parolele, și după aia se miră de ce se trezesc cu adresele de email sparte, paginile de Facebook furate sau conturile din rețelele sociale șterse sau banii luați de pe carduri.
  • Frustrat că majoritatea influencerilor din generația nouă vor să ardă etape, vor banii repede, dar nu și munca din spatele lor.
  • Frustrat că oamenii nu mai au coloană vertebrală, pentru 1000 de euro își schimbă părerea pe loc. Valabil mai ales pe internet, azi criticăm brandul X că e slab, dar mâine e campanie și Hey, ia uite ce ofertă mișto are brandul ăla înjurat acum 2 zile.
  • Frustrat că în ziua de azi cuvântul dat nu mai valorează nimic, oamenii sunt tot mai neserioși, offline și online.
  • Frustrat că am devenit tot mai leneși și dependenți, prea mult internet strică. Comandăm tot de pe internet, de la mâncare la gadgeturi și mobilă și servicii, ne informăm de pe internet, comunicăm doar pe internet. Nu mai știm să socializăm offline uitându-ne în ochii celor din jur, nu mai știm să creștem o legumă, să batem un cui, să schimbăm o priză. Dacă vine un cataclism ceva și rămânem fără internet și trebuie să ne descurcăm pe cont propriu cred că 90% dintre noi mor de foame, că ne vor lipsi basic skills.
  • Frustrat că părinții zic că tehnologia nu e bună pentru copii, dar nu realizează că generațiile următoare vor trăi înconjurate de tehnologie și au nevoie de aptitudini în domeniu. Bine, nici extrema cealaltă nu e bună, să lăsăm copilul să fie crescut de unchiul Youtube, dar o cale de mijloc trebuie găsită.
  • Frustrat că părinții noștri nu prea au avut educație financiară, și prea puțini dintre noi realizează cât de importantă e. Jumătate din cei cu care vorbesc nu realizează că e important să ai economii pentru minim 6 luni de trai, și nu prea vorbesc cu oameni săraci. Livin la vida loca…

Și mai sunt și alte frustrări mai mici, dar în general sunt ZEN, garantez eu. Voi ce frustrări aveți? 🙂

Recomandă

18 Comentarii

  1. Daca toti ar fi asa frustrati ca tine tara asta ar merge mai bine. Ma alatur si eu clubului, mai ales referitor la ultima parte.
    Probabil sunt frustrat ca trebuie sa trag cati ani buni in “diaspora” sa pot strange o suma decenta si ulterior sa incerc ceva acasa, nu am avut posibilitatea de a strange bani acasa indiferent cat m-am straduit, si crede-ma ca traiesc modest si am un sistem de valori bine pus la punct mai ales cand vine vb de a cumpara lucruri pe care nu mi le permit sau a face compromisuri financiare pe termen lung.
    Imi iubesc tara si sper ca ma voi intoarce candva sa investesc acolo cu speranta de a ramane definitiv acasa.
    Nu sunt la capsuni si nici necalificat, am si studii superioare in economie dar ma bufneste rasul cand spun fraza asta e foarte irelevanta cand vine vorba de succes in viata si tocmai de asta o evit, mi se pare ceva asa banal in ziua de azi…. Short story sunt frustrat ca pe aceasi pozitie in romania nu am reusit sa strang ceva constant suficient cat sa ma motiveze sa merg la munca zi de zi cu gandul ca intr-o zi voi investii banii mei stransi si pot face pasul spre independenta financiara. Pe alta parte, aici reusesc sa pun deoparte de 2 ori salariu pe care il castigam in romania net ( deci PUN DEOPARTE inafara de cheltuieli).

    Multa bafta cu advertica, imi plac frustrarile tale 🙂

  2. Multe frustrări sunt logice și după mine. Pe mine mă frustrează ipocrizia, că altfel nu-mi găsesc cuvintele. Te lauzi cu un oraș printre cele mai sigure din țară dar ai multe șanse să fii violată în plină zi în plină stradă fără ca cineva să ridice vreun deget. Sau să se plângă lumea că nu găsește angajați calificați dar nu le-ar da nici măcar o șansă cât negru sub unghie celor ce abia au ieșit de pe băncile instituțiilor de învățământ într-un domeniu în plină expansiune.

  3. Nu cred că trebuie să-ți spun dar unele frustrări d-ale tale sunt incompatibile din foarte multe puncte de vedere; prima fiind că lumea ar fi concediată dacă ar face ce ai scris tu la unele puncte.

  4. Pentru ca acu vreo 2-3 ani am zis ca mai bine sa ma concentrez la afacere o sa angajez o firma sa se ocupe de marketing online si gestionare conturi de ads (google atunci). Am reusit fix o … ca am ramas si bipuit si cu banii luati si fara rezultate. Comparat cu ce am facut eu anul anterior. Si am pus piciorul in usa si am inceput sa invat.
    Anul asta am bagat in google ads si facebook ads 9.719 lei si am avut incasari de 221.175 lei cu o marja de profit de 41%. O fi bine? Sa fiu frustrat sau nu? Sa ma mai risc cu externalizarea?
    Si, sunt bucuros ca desi nu gasesc agenti vanzari pentru offline furnizorii sunt platiti la timp, taxele sunt platite la timp. Sper totusi sa parasesc acest “mandru” pamant in 2-3 ani pentru a oferi juniorilor un start mai bun in viata.

    • Profitul e foarte bun, dar depinde de nișă, concurență etc, ce vinzi, tipul de client. Ca idee proprietarul cunoaște cel mai bine afacerea și profilul clientului ideal, dar ca să înveți să optimizezi campaniile până ajungi fix la acel client costă, ori timpul tău, ori mulți bani băgați în experimente. Și mai contează platforma pe care vinzi, brandul, felul în care comunici cu oamenii, noi de regulă acum încercăm să ne ocupăm doar de clienții pentru care putem optimiza si site-ul, și conturile din rețelele sociale, și conținutul, și imaginea, că altfel ceva nu merge bine și vina cade pe noi. Dar da, sunt și mulți ce promit foarte multe doar ca să te agațe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *