Cred că s-a înțeles greșit toată treaba asta cu brandul personal

Pe Quartz este un articol despre cum brandul personal nu prea ne ajută în găsirea unui job, ci doar ne dă impresia că avem un control mai mare asupra carierei noastre, într-un mediu unde concurența pentru un loc de muncă decent este tot mai mare. Și eu cred că s-a înțeles greșit toată treaba asta cu brandul personal, deoarece mulți s-au apucat să își construiască personalități online false, fără o fundație solidă, fără a avea experiență sau ceva de arătat. Doar pentru a manipula opinia publică, a obține diverse beneficii.

Sunt de acord cu ce zice articolul referitor la faptul că brandingul personal a fost împins mult în față de speakerii motivaționali, dornici să facă bani din fraieritul celor creduli.

În schimb nu pot zice că brandingul personal nu te ajută. Internetul te poate ajuta să îți construiești un brand, dar, MARE ATENȚIE, beneficiile datorate prezenței online apar atunci când imaginea pe care tu o afișezi online este aceeași cu imaginea ta reală.

Degeaba pretinzi pe internet că ești un mare specialist pe nu știu ce domeniu, dacă practica ta e zero și doar ai citit 2 cărți. Degeaba pe internet pozezi într-o persoană caldă și iubitoare, dacă în viața reală ești rece și arogantă. Și evident, degeaba o arzi în poze sportive pe Instagram, dacă ultima dată când ai alergat a fost după taxi.

Cum ziceam, chestia cu brandingul personal funcționează, internetul te poate ajuta să îți găsești un job mai bun, să ajungi mai ușor la clienți deoarece reputația te recomandă, doar că trebuie să construiești pe o fundație solidă, pe cine ești tu cu adevărat, nu pe ideea de Fake it ’til you make it.

Poza nu are nici o legătură cu articolul, dar v-am captat atenția, nu? 🙂

Recomandă prietenilor!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile