fbpx

Campania de repornire a turismului românesc e superbă și lipsește cu desăvârșire

Știți că se tot discută despre repornirea economiei, iar majoritatea țărilor trag tare pentru a atrage turiștii din nou, acum că se redeschid granițele, se zboară și e mai ușor să călătorești, mai ales dacă ești vaccinat. Pentru vara asta noi visăm la două țări, Grecia și Cipru. Cred că ne-au simțit, că ambele ne targetează cu reclame, și mă refer la campanii oficiale, făcute de guverne, nu la reclamele de pe Booking.

Între timp, la noi am auzit doar că s-a lărgit plaja de la Mamaia și că avem prețuri ca în Caraibe pe litoral. Atât. Nu avem un site oficial despre ce poți face ca turist străin în România, nici un spot video despre faptul că avem și munți și mare și castele și cetăți, nici o campanie despre faptul că e sigur să vii aici. Nimic.

Ca să nu ziceți că critic aiurea, asta e reclama văzută pe Twitter aseară, grecii ne targetează cu reclame localizate în română – Tot ce îți dorești e Grecia. Sunt activi pe toate rețelele de socializare.

Site-ul dedicat e www.visitgreece.gr. Ăsta e spotul lor:

Ok, să zicem că Grecia e altceva, că au nevoie de turism cum au nevoie peștii de apă, din asta trăiesc. Dar hei, și Cipru are spot de promovare, și site pus la punct, cu informații despre faptul că sunt vaccinați, iar România e pe lista verde – www.visitcyprus.com.

Dar ăștia trăiesc din turism Marius, țările mai mici nu au avut timp să se pregătească, că am avut pandemia și alte probleme pe cap…

Posibil dar uite că și bulgarii au site pentru repornirea turismului, bulgariatravel.org, și ungurii au visithungary.com, și polonezi au www.poland.travel. Frații moldoveni au și ei site, moldova.travel. Vorba lor, #neampornit.

Ce are România pentru turiști străini? Pagina asta în limba română, ultima dată a fost actualizată prin 2019. Dar presupun că merge și așa, de ce să atragem noi oameni din alte țări să ne viziteze?

Dacă găsiți voi vreo campanie oficială pentru repornirea turismului românesc dați un semn, momentan am senzația că este doar o anti-campanie făcută de cei din HoReCa, cu prețuri ca afară și condiții ca la noi.

Recomandă

6 Comentarii

  1. ce le place unora etatismul! oricum, prețurile de caraibe sunt sprijinite pe cele 60% tichete de vacanță nefolosite din 2019 și 90% nefolosite din 2020!

      • cei din turismul romanesc se bazeaza pe voucherele din 2022 :)). atata timp cat exista aceste vouchere este doar trai pe banii statului, nu au nici un interes sa atraga turisti din afara, sa modernizeze ceva sau sa fidelizeze turistii.

  2. […] Pandemia nu s-a terminat, dar tu nu-ți fă griji – ăsta e probabil ce mai bun spot românesc făcut pentru a încuraja vaccinarea, campania aia cu vaccinul înseamnă iubire nu a convins pe nimeni să se vaccineze, dacă ne uităm pe statisticile din vară. Evident, spotul nu e făcut de Ministerul Sănătății din România, ci de cel din Republica Moldova, dar ne-am obișnuit deja cu faptul că ei sunt mai creativi decât noi. […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *