fbpx

Viața fără social media

Când scriam că viața noastră reală nu e la fel de faină ca cea de pe Facebook nu realizam că și extrema cealaltă e la fel de valabilă, sunt mulți oameni care au vieți faine dar nu pun aproape nimic din ceea ce fac pe internet, tocmai pentru că nu simt nevoia să flexeze, cum zic mai nou fetele mele.

Oameni care merg în vacanțe exotice, își cumpără haine de firmă, beau băuturi rare, au pasiuni scumpe, au cam tot ce vor de la viață dar sunt mulțumiți de viața lor fără a arăta public că le merge bine.

De obicei e cam invers, sunt cei care au o viață obișnuită și simt nevoia să exagereze un pic, să arate pe internet că le merge un pic mai bine ca în realitate, și sunt cei care au o viață extraordinară, dar pe social media nu vezi nici măcar 1% din ceea ce fac. Dăm la o parte influencerii, vedetele și antreprenorii de carton care vor să te convingă de succesul lor mai mult sau mai puțin real, vorbim de oamenii normali.

Eu de obicei dacă călătoresc într-un loc fain sau îmi cumpăr un gadget de care sunt mulțumit pun și pe internet poze sau recomandări tocmai pentru că mi-a plăcut experiența sau produsul și e mai ușor să scriu o singură dată, în loc să îi povestesc fiecărui prieten același lucru.

Voi cât de mult simțiți nevoia de a pune pe Facebook sau Instagram viața voastră?

Recomandă

14 Comentarii

 1. Deloc.. 1/an.
  Dacă nu faci bani sau asta-e-jobul tău de Social Media Specialist / Influencer, atunci o dăm în patologic cu postările zilnice ca să vadă nush-cine :). Nu am timp să caut articolul care arată corelația Facebook Volume – Sadness in real life.

  Live your life!

 2. Eu deloc nu mai postez pe retele sociale doar le vizitez din cand in cand pentru diverse grupuri cu info utile. Prefer sa trimit poze familiei si prietenilor apropiati pe grupuri de whatsapp.
  Dupa perioada in care imi placea sa postez pe facebook ocazional (pana pe la 20 si ceva de ani), am trecut in extrema cealalta in care nu mai postez nimic in principal pt intimitate.

 3. Apropo de postări.Ce se fac nostalgicii după Ceașcă și Lena( mă refer la cei care nu erau născuți atunci) și care vor să trăiască ca în vremurile alea) fără rețele sociale⁉️Le trece repede ❓

 4. Eu postez probabil mai des decât ar fi „normal”, dacă se poate vorbi despre o normalitate din acest punct de vedere, iar motivul este intenția de socializare. Practic, orice postare poate fi un punct de plecare pentru o discuție.

  • Asta e altceva, cum zic fetele mele, nu flexezi, faci conversație. E o diferență între Uite ce Rolex mișto mi-am luat și Cum vi se par ceasurile Rolex, v-ați cumpăra unul?…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *