fbpx

Work from Home e mișto o perioadă, dacă ai un birou dedicat în casă sau apartament, dacă ai un spațiu doar al tău și, foarte important, dacă ești genul disciplinat, care își face singur agenda și știe ce are de făcut, fără să îl bată șefii la cap.

Totuși, la nivel global oamenii încep să descopere că după ce lucrezi timp de câteva luni de acasă magia dispare, și majoritatea s-ar întoarce la birou, pentru a se întâlni cu restul colegilor și a delimita mai clar viața personală de cea profesională. Din păcate, multe firme iau în calcul work from home ca standard pentru angajați cel puțin până în 2021, iar multe firme vor să le permită angajaților să lucreze de acasă mereu.

Un sondaj făcut la englezi a concluzionat că 61% dintre ei s-ar întoarce instant la birou, dacă ar putea. Coronavirus a accelerat enorm tranziția către lucrul remote sau de acasă, de la 4-5% s-a ajuns la aproape 50% în doar o lună.

Cred că cel mai important aspect al lucratului de la birou e socializarea. Suntem ființe sociale, trebuie să ne vedem unii cu alții, să comunicăm față în față, să interpretăm gesturi și priviri, nu doar texte scrise pe Slack sau convorbiri pe Zoom.

De asta au crescut mult înainte de pandemie spațiile de coworking, că oamenii vor în continuare să socializeze cu alți oameni din domeniul lor, chiar dacă sunt freelanceri, contractori sau antreprenori.

Cât despre mine, eu m-am lămurit cum stă treaba cu lucratul de acasă încă din 2015, când scriam că prefer să merg la birou, chiar dacă nu mă obligă nimeni. Sunt mai productiv, mă organizez mai bine, socializez mai mult, în 4 ore la birou lucrez cât în 8 acasă.

Nu zic că nu e fain WFH, dar nu tot timpul. 1-2 zile pe săptămână e parfum, după ce treci de 3 zile începi să îți fie dor cafeaua de la birou.

Și nici nu am luat în calcul familiile cu copiii mici care jonglează cu munca sau tinerii ce stau încă cu părinții sau tinerii cu mai mulți colegi de apartament, m-am gândit la varianta ideală, cu niște case suficient de mari încât să poți lucra  lejer,  să ai un birou amenajat.

Voi ce preferați, work from home sau de la birou?

RECOMANDĂ
  • 90
  •  
  •  
  •  
  •   
Abonează-te
Anunță-mă
guest
5 comentarii. Tu ce părere ai?
Ultimele
Primele Top voturi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Radu
Radu
30 iulie 2020 12:11

Când ești șef/șefuț/șefuleț și iti poți face sau alege echipa și colegii cu care sa lucrezi e de înțeles sa îți placă să mai treci și pe la birou. Dar cand te vezi nevoit să lucrezi împreună cu oameni cu tot felul de condiții psihice parcă îți place mai mult acasă.
Concluzie despre WFH: Ne place, ne place, ne place, place, place! 😀

Radu-Mihai
Radu-Mihai
14 august 2020 22:31

Cred ca conteaza mult ce muncesti. In cazul meu, prefer munca de acasa; sunt mai linistit si pot lucra mai bine fara a fi conturbat de colegii care fac pauza din jumate in jumate de ora. Parerea mea e ca sunt mai eficient de acasa , dar m-as duce o zi pe saptamana la birou pentru sedinta. In rest, cat mai mult de acasa. Asa ma simt eu mai bine desi imi place sa socializez si le duc lipsa la colegi, dar imi trece repede.

trackback
12 noiembrie 2020 11:05

[…] de realitate, să stai cu fundul într-un birou și să gândești taxe fără să realizezi că mulți oameni deja sunt sătuli de work from home și vor înapoi la birou, sau că pe viitor majoritatea colaborărilor nu vor mai fi pe bază de […]

5
0
Lasă un comentariux
()
x